×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

25.Nazım Canca Avrupa Ümitler Judo Kupası’na ev sahipliği yapan Manavgat ilçesinde i.lk gün 8 sıklette madalyalar sahipleriyle buluştu.

 

25.Nazım Canca Avrupa Ümitler Judo Kupası’na ev sahipliği yapan Manavgat ilçesinde i.lk gün 8 sıklette madalyalar sahipleriyle buluştu. Ümit Milli judokalarımız; kadınlarda 2 altın,3 gümüş ve 2 bronz, erkeklerde ise 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplamda 4 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.

Türk Judosunun kurucuları arasında yer alan Nazım Canca adına geleneksel olarak 25 yıldır yapılan aralıksız yapılan organizasyonun bu yılki müsabakaları; 23 ülkeden 142 kadın, 223 erkek olmak üzere toplamda 365 katılımıyla Manavgat’ta başladı. Türkiye'yi, 76 erkek ve 68 kadın judoka temsil ediyor.

Turnuvanın açılış töreninde bir konuşma yapan Federasyonu Başkanımız Sezer Huysuz, “25.'cisi düzenlenen Nazım Canca turnuvasına 1993 yılında bende katılmıştım. Bugün burada mücadele eden tüm sporculara başarılar diliyorum. Yurt dışından katılan tüm ülkelere ayrıca teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Manavgat ilçe Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, “Antalya sadece deniz ve güneşi ile değil spor müsabakalarıyla da anılan bir şehir oldu. Burada yaşadığınız güzel anıları ülkelerinizde anlatmanızı istiyorum” diye konuştu.

Antalya GHSİ Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise, “Judo Antalya’yı sevdi. Biz de Judo ailesini… Yeryüzü cenneti Antalya'da sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz. Sizlere başarılar diliyorum. Siz gençleri tatil içinde ailelerinizle Antalyamıza bekliyoruz” ifadesini kullandı.

İlk gün dereceye giren sporcular şöyle:

Kızlar:

40 Kg: 1. Müberra Güneş (TUR), 2. Ceren Kanyılmaz (TUR), 3. Doğa Süren (TUR), 3. Aleksa Georgieva (BUL)

44Kg: 1. Vusala Karımova (AZE), 2. Merve Azak (TUR) 3. Ajym Zhumagalıyeva (KAZ), 3. Khalimajon Kurbonova (UZB)

48 Kg: 1. Buketnur Karabulut (TUR), 2. Silan Bitgin (TUR),  3. Sabina Aliyeva (AZE), Ayaulym Kuannyshova (KAZ)

52 Kg: 1. Sosorbaram Lkhagvasuren (MGL), 2. Nilufar Ermaganbetova (KAZ), 3. Eda Karademir (TUR), 3. Kayleigh Wennerland (SWE)

Erkekler:

50 Kg: 1. Muhammed Demirel (TUR), 2. Emirhan Karahan (TUR), 3. Berat Bahadır (TUR) 3. Nurdaulet Amankossov (KAZ)

55 Kg: 1. Sherzot Davlatov (KAZ), 2. Gabın Supervıelle (FRA), 3. Makhambet Rakhmet (KAZ), 3.Ejder Toktay (TUR)

60 Kg: 1. Daniyar Shamshayev (KAZ), İvan Pruridus (UKR),  3.Salih Yıldız (TUR), 3. Enes Uysal (TUR)

66 Kg: 1. Umalt Demirel (TUR), Abdul-Kerim Tasuev (RUS), 3. Luka Kapanadze (GEO), 3. Jaykhunbek Nazarov (KAZ)

Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası’na yarın kadınlarda; 57, 63, 70 ve +70, erkeklerde ise 73, 81, 90 ve +90 kilolardaki müsabakalarla devam edilecek. j

udo.gov.tr 03 Mart 2018