×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

judo

judo

GENÇLERİN TATAMİDEKİ AVRUPA SINAVI MARİBOR'DA

Slovenya’nın Maribor kentinde 15 – 18 Eylül tarihleri arasında yapılacak Gençler Avrupa ferdi ve takım Judo Şampiyonası’nda ülkemiz temsil edecek 4 erkek ve 10 kadın sporcu yarın (14 Eylül Perşembe) İstanbul’dan hareket edecek.

Bu şampiyonanın hazırlıkları için erkekler Ankara, kadınlar ise Trabzon TOHM’da çalışmalarını gerçekleştirdi.

Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, Ümit Millilerin elde ettiği başarılı sonuçların ardından Genç Millilerimizin de kendilerinden beklenen yüksek performansı sergileyeceklerine inandıklarını ifade ederek, “Gençlerimizin, yıl boyunca yapılan çalışmaların karşılığını vermek için ellerinden geleni yapacaklarını ve  bizleri mutlu edeceklerine yüretken inanıyorum” dedi.

Maribor’da Lukna Spor Salonu’nda yapılacak müsabakalarda Ay-yıldızlı judogileri giyecek isimler ve müsabaka günleri şöyle:

15 Eylül Cuma

Erkek: 60 Kg: Samet Kumtaş, 66 Kg: Cengizhan Dönmez, Uğurcan Zehir.

Kadınlar: 44 Kg: Çiçek Akyüz, Merve Koçer, 48 Kg: Melisa Çakmaklı, Tuğçe Beder, 52 Kg: İrem Korkmaz, 57 Kg: Meltem Dindar, Şeyma Özerler.

16 Eylül Cumartesi

Erkek: 100 Kg: Furkan Güner.

Kadınlar: 63 Kg: Minel Akdeniz, 70 Kg: Semanur Erdoğan, +78 Kg: Kübranur Esir.

17 Eylül Pazar

Takımlar müsabakası.

Korkmaz Avrupa Şampiyonu

Gençler Avrupa Ferdi ve Takımlar Judo Şampiyonası Slovenya'nın Maribor kentinde bugün 41 ülkeden 22 erkek ve 180 kadın toplam 402 sporcunun katılımıyla başladı.

İlk gün 52 Kg’da İrem Korkmaz, altın madalya kazanırken 44 Kg’da Çiçek Akyüz 5.oldu

Genç milli judocumuz Korkmaz, 1. turu bay geçerken 2. turda Romanyalı CatalinaSchiopu ile karşılaştı. Rakibinin tekme atması yüzünden maçı diskalifiye ile kazandı. Çeyrek finalde Azarbaycanlı Nazakat Azizova ile karşılaştı ve maçı golden skorda ippon ile kazanarak yarı finale çıktı. İsrailli Gefen Primo’yu da ihtarla geride bırakarak adını finale yazdıran Korkmaz, altın madalya için diğer İsrailli Betina Temelkova ile karşılaştı.  İsrailli rakibini 3.09’da ipponla yenmeyi başaran Korkmaz altın madayayı da boynuna taktı.

İlk turu bay geçen Çiçek Akyüz (44 kg), 2. turda İsrailli Tamar Malca’yı altın skorda rakibine iki ihtar verdirerek maçı kazandı. Çeyrek finale yükselen Akyüz, Fransız Marine Gilly ile yaptığı mücadeleden de waza-ari ile galip çıkmayı başardı. Yarı finalde Fransız Justine Deleuil’e altın skorda yenildi. Akyüz bronz madalya için Rus KristinaBulgakova ile karşılaştı ve Avrupa 5.si oldu.
ŞAMPİYONANIN İKİNCİ GÜNÜ 4 SPORCU TATAMİYE ÇIKACAK
Erkeklerde +100 kiloda ilk turu bay geçen Furkan Güner 2. turda Rus İnal Tassoev ile karşılaşacak.
Kadınlarda ise 63 kiloda Minel Akdeniz Slovenya'lıLiaLudvik ile 1. turda, 70 Kiloda Semanur Erdoğan 1. turda İsviçre'li Amanda Hakanssonile, +78 kiloda ise Kübranur Esir Litvanya'lıJustinaKmieliauskaite ile karşılaşacak.

 

 

KÜBRANUR BRONZ MADALYANIN SAHİBİ

Slovenya’nın Maribor kentinde yapılan ‘Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda ferdi müsabakalar sona erdi. +78 kiloda Kübranur Esir, Polonyalı AnitaFormela ile yaptığı üçüncülük maçını kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. Böylece Türkiye ferdi müsabakaları 1 altın, 1 bronz ve 1 beşincilikle tamamladı. Ferdi sıralamasında Türkiye, genelde 6. kadınlarda ise 4.basamakta yer aldı.

+78 kiloda Kübranur Esir, Litvanyalı Justina Kmieliauskaite karşısında normal süresi berabere biten karşılaşmanın altın skorda waza-ari ile yenerek çeyrek finale yükseldi. Kübranur, Rus Anna Gushcina’a yenilerek repesaja kaldı. Hırvat Katarina Vukovic’i iki dakika 13 saniyede ipponla yenen Esir, bronz madalya maçı yapmaya hak kazandı. Akşam seansında Polonyalı AnitaFormela karşısında çok hareketli bir mücadele ortaya koyan Kübranur Esir, rakibinin sağlık sorunları nedeniyle müsabakadan diskalifiye edilmesiyle bronz madalyayı boynuna taktı.
TAKIM YARIŞMALARI
Öte yandan Şampiyonanın son gününde yarın kadın ve erkek takım müsabakaları yapılacak. Türkiye erkeklerde takım eksik olduğu için katılmayacak. 14 ülkenin iştirak edeceği kadınlarda Türkiye'nin 1.turdaki rakibi Karadağ olacak. Maçın kazanılması durumunda ise Fransa-Macaristan müsabakasının galibiyle karşılaşacak.

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel