×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

judo

 

EYOF'a madalyalı başlangıç

Macaristan’nın Györ kentinde yapılan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali’nde tatamiye çıkan millilerimizden bir altın, iki bronz madalyalı başlangıç. Erkekler 55 kg’da Mihraç Akkuş altın, 50 kg’da Ejder Toktay ve kadınlar 44’da Özge Andıç bronz madalyaya uzanan isimler oldular.

Akkuş; ilk turu bay geçerek başladığı karşılaşmalarında sırasıyla Sloven, çeyrek finalde Bulgar, yarı finalde Rus rakiplerini devirerek finalist oldu. Son müsabakasında Gürcü rakibini ipponladı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Toktay, ilk maçında İngiliz'i, çeyrek finalde Polonyalı rakiplerini yendi. Yarı finalde Hollandalı'ya yenilince bronz madalya müsabakasında Bulgar rakibini wazari'yle yenerek üçüncülüğü elde etti.

Kadınlar 44 kg’da Özge Andıç çeyrek finalde rakibine yenildi ve bronz madalya mücadelesinde İsrailli rakibini 2-0’lık skorla geride bırakarak bronz madalyayı kazandı.

 

EYOF'ta Cinci'den bronz madalya

Macaristan’nın Györ kentinde süren Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali’nde judonun ikinci gününde tatamiye çıkan millilerimizden 48 kg’da Zeliha Cinci bronz madalyanın sahibi oldu. 52 kg’da Kübra Şenyayla ise bronz madalyayı kıl payı kaçırdı. Erkekler 60 kg’da Salih Yıldız ise madalya şansını iyi kullanamadı.

İkinci gün tatami heyecanı kadınlar 58 kg’da Cinci ile başladı. İlk turu bay geçen Zeliha ikinci turda Makedon rakibini, çeyrek finalde Polonyalı rakiplerini geçti. Yarı final müsabakasında rakibine kendi oyununda geri kaldı ve bronz madalya için Bulgarla kapıştı. Müsabakada rakibini geride bırakan Zeliha Cinci, kürsüye çıkıp bronz madalyayı boynuna taktı.

52 kg’da Kübra Şenyayla ilk turda Hırvat, ikinci turda İspanyol, çeyrek finalde Rus rakiplerini yendi. Yarı final müsabakasında bitime saniyeler kala rakibinin oyununu bozamayınca bronz madalya için Macarla eşleşti. Şenyayla; şansız bir müsabaka sonunda bronz madalyayı kıl payı kaçırdı.

EYOF'ta Koç'tan altın madalya

Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali’nin devam ettiği Macaristan’nın Györ’de, tataminin üçüncü gününde erkekler 73 kg’da M. Mustafa Koç altın madalyayı boynuna taktı.

İlk turda İsveçli, ikinci turda Ermeni rakiplerini geride bırakan Koç, çeyrek finalde İtalyan rakibini de yenmesini bildi. Yarı finalde Macarı ve finalde de Rus rakibini yenen M. Mustafa Koç birincilik kürsüsündeki yerini aldı.

Kadınlarda 57 kg’da Hasret Bozkurt, önce Bosnalı ardından Hırvat rakiplerini yendi. Çeyrek finalde Çekyalı rakibine takıldı ve repesajda İsrailli rakibini yenerek bronz madalya için Polonyalıya rakip oldu. Bozkurt, bronz madalya şansını iyi kullanamadı.

Diğer judocularımızdan erkekler 81 kg’da Fatih Kosa, repesaj müsabakasında bronz madalya kazanma şansını iyi değerlendiremedi. 

 

EYOF'u Aydın, bronz madalya ile kapadı

Macaristan’nın Györ kentinde süren Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali  (EYOF 2017) judo dalında ülke sıralamasında judocularımız, 2 altın ve 4 bronz ile üçüncülüğü elde etti. İlk sırada Gürcistan, ikinci sırada ise Macaristan yer aldı.

Tatami’nin son gününde erkekler +90 kg’da Ömer Kemal Aydın, madalya yolundaki müsabakalarına iyi başladı. İlk turu bay geçen Aydın, daha sonra Yunan rakibini yendi. Çeyrek final karşılaşmasında Gürcü rakibine takılınca repesajlarda bronz madalya şansı buldu. İlk maçında Bulgar, ikinci maçında Rus’u yenince kürsü için Hırvat rakibiyle mücadele etti. Aydın, son maçını kazanarak bronz madalya ile EYOF’ta kapanışı yaptı.

Ülkemiz Judo dalında altın madalyaları; Mihraç Akkuş (55) ile M.Mustafa Koç (73), bronz madalyaları; Ejder Toktay (50), Özge Andıç (44), Zeliha Cinci (48) ve Ömer Kemal Aydın (+90)  ile elde etti.

EYOF'ta judo takımlarımız kürsüde

Macaristan’ın Györ kentinde devam eden Avrupa Gençlik Oyunlatı Festivali’nde (EYOF) judoda takımlar karşılaşmalarında Ejder Toktay, Mihraç Akkuş, M. Mustafa Koç, Fatih Kosa ve Ömer Kemal Aydın’dan oluşan erkek takımımız gümüş; Özge Andıç, Hasret Bozkurt, Zeliha Cinci, Kübra Şenyayla ve Merve Topoğlu’ndan oluşan kadın takımımız ise bronz madalya kazandı. 30.07.2017

Arama

Sponsorlar

  • Airfel