×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Ümitler Balkan Judo Şampiyonası

 

Ümitler, Balkan'a hızlı başladı

Tekirdağ’da başlayan Ümitler Balkan Judo Şampiyonası’nda, Millilerimiz ilk gün madalyasız kürsü bırakmadı. Türkiye ilk günü 6 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalyadan oluşan toplam 17 madalya ile ilk sırada tamamladı. İkinci Romanya, üçüncü Sırbistan oldu.

10 ülkeden toplam 270 sporcunun madalya için ter döktüğü ilk gün ülkemiz adına tatamiye çıkan erkek ve kadın sporcularımız başarılı performanslarını madalyalarla süsledi.

Şampiyonanın açılışı nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve Balkan Judo Federasyonu Başkanı Dragomir Becanovic birer konuşma yaptılar. Katılan ülke sporcularına başarılar dilediler. Belediye Başkanı Albayrak daha sonra organizasyonda görev yapan kişilere şampiyona hatırası olarak plaket verdi.

Şampiyonanın ilk gününde kadınlarda; İlknur Aşçı ve Müberra Güneş (40 kg) finalde karşılaşan isimler oldular. Müberra Güneş, çeyrek finalde Bulgar A.Georgieva’yı, yarı finalde Sırp A.Bjelic’i geride bırakarak finalist oldu. Final maçında İlknur Aşçı’yı yenen Güneş altın madalyanın sahibi oldu. Aynı kilodaki diğer judocumuz Aşçı, sırasıyla çeyrek finalde Romen A.M. Stroe, yarı finalde Sırp A.Milosevic’i yenerek altın madalya için Müberra Güneş’le eşleşti. Finalde Güneş’e yenilen Aşçı gümüşte kaldı.

Özge Andıç ve Gamze Sayma 44 kg’da finale çıkan judocularımız oldu. Andıç, çeyrek finalde Karadağlı M.Sladana’yı, yarı finalde Sırp T.Copic’i yenerek finale yükseldi. Finalde Gamze Sayma’yı 3-0 yenen Andıç birincilik kürsüsüne çıktı. Sayma ise çeyrek finalde Sırp L.Stojanovic’i yarı finalde Kosovalı E.Muminovicq’i geçerek finalist oldu. Finalde Andıç’a puanla yenilen Sayma gümüş madalyanın sahibi oldu.

Beyza Özdemir ve Zeliha Cinci’de (48 kg) ilk turu bay geçen isimlerdi. Cinci, çeyrek finalde Makedon A.Rexhep’i, yarı finalde Sırp A.Mlandenovic’i yendi ve finalde Romen M.V.Dumitru’yu altın skorda verdirdiği ihtar puanlıyla geride bırakarak altın madalyaya uzandı.

Beyza ise, çeyrek finalde Bosnalı E.Braknic’i yenerken, yarı finalde Romen V.M.Dumitru’ya yenildi ve üçüncülük için Makedon A.Rexhep’le karşılaştı. Mücadeleyi ipponla kazanan Beyza Özdemir bronz madalyanın sahibi oldu.

52 kiloda Rabia Seras ilk maçında Romen A.Pasca’yı, çeyrek finalde Bosnalı A.M.Franjıc’i ve yarı finalde Yunan C.Stamouli’yi geride bırakarak finalist oldu. Rakibi, Romen F.İvanescu’ya yenilen Seras gümüş madalyada kaldı. Bu sıkletteki diğer sporcumuz Kübra Şenyayla ilk turda Romen F.Ivanescu’ya yenildi ve repesaja kaldı. Sırasıyla, Sırp, Karadağlı ve Yunanlı rakiplerini yenen Şenyayla, bronz madalyaya uzandı.

57 kiloda Hasret Bozkurt, ilk turda Romen I.Avram’ı, çeyrek finalde Yunan K.Theodorakopoulou’yu yenerek yarı finale çıktı. Sırp A.Popovic’e bu turda yenilen Bozkurt, bronz madalya mücadelesinde Bulgar Y.Manova’yı yenerek üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

Dilay Tekin, ilk maçında Sırp J.Tasıc’a yenildi. Repesajda Romen A.Borontis’ı yenen Tekin, ikinci maçta Bulgar Y.Manova ile yaptığı mücadeleyi kaybetti ve elendi.

Erkeklerde ise 50 kg’da Berat Bahadır, ilk turu bay geçip çeyrek finalde Yunan K.Charis’ı yendi. Yarı finalde Romen İ.Lorenzo’ya yenilen Bahadır, bronz madalya için mücadele ettiği Emirhan Karahan’ı altın skorda yendi ve kilosunda üçüncü oldu.

Emirhan Karahan ilk maçında Bulgar L.Grıgoro’a 2-1 önde iken kendi oyunuyla yenildi ve repesaja kaldı. Bosnalı A.Crovo’yu, ikinci maçında Sırp D.Radovic’li yenen Karahan, bronz mücadelesinde Berat Bahadır’a altın skorda yenildi.

55 kg’da Umut Enes Kalkan ilk maçında Bulgar H.Gurtsov’u, çeyrek finalde Yunan S.Popounidis’i, yarı finalde Romen M.Tabacariu’yu yenerek finalde Bulgar G.Kozare ile karşılaştı. Rakibini 1-0 yenen Enes Kalkan, altın madalyanın sahibi oldu. Diğer sporcumuz Enes Uysal ilk maçında Bulgar G.Kozarev’a yenildi ve repesaja kaldı. Yunan G.Rizkov’dan sonra Sırp D.Grujic’i geçen Uysal Romen M.Tabacariu ile yaptığı madalya maçını ipponla kazandı ve bronz kaptı.

60 kg’da Salih Yıldız ve Abdullah Berkin Özcan ilk turu bay geçerken; Yıldız, ikinci maçında Bosnalı L.Dıvljan’ı, çeyrek Finalde Romen M.Can’ı, yarı finalde Sırp U.Popovic’ı yenerek finalist oldu. Finalde Berkin Özcan’ı puanla yenen Yıldız, altın madalyaya uzandı. Abdullah Berkin Özcan ise Bosnalı I.Jozeljıc’ı, çeyrek finalde Romen B.Antal’ı, yarı finalde Kosovalı F.Hysen’i yenerek finalde Yıldız’a yenildi ve gümüş madalyada kaldı.

66 kg’da ilk maçında Bayram Kandemir Sırp M.Krasojevic’i, çeyrek finalde Bulgar G.Gramatikov’u, yarı finalde Romen A.Chicin’i geçerek finalist oldu. Finalde Umalt Demnirel’e yenilen Kandemir gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu kilodaki diğer isim Umalt Demirel ilk turda Bulgar M.Ivanov’u, çeyrek finalde Sırp N.Todorovic’i, yarı finalde Makedon H.Jashar’ı ipponla yendi ve finale çıktı. Finalde Bayram Kandemir’i yenen Demirel, birincilik kürsüsüne çıktı.

İlk turu bay geçen 73 kg’daki sporcularımızdan Ahmet Burak Çuhadar İkinci maçında Arnavut A.Paja’yı, çeyrek finalde Karadağlı N.Stanisi’i yenerken, yarı finalde Sırp M.A.Trifunovic’e yenildi ve üçüncülük için  Makedon E. Sherifovski’yle karşılaştı. Rakibini rahat yenen Çuhadar, bronz madalyayı kazandı. Diğer sporcumuz, Mehmet Emin İlhan ikinci turda Bosnalı E.Hüseinbegovic’e altın skorda verdiği puanla yenildi ve elendi.

İlk gün sonuçları şöyle:

Kadınlar: 40 kg: 1. Müberra Güneş (Türkiye), 2. İlknur Aşçı (Türkiye), 3. A.M.Stroe (Romanya), 3. A.Milosevic (Sırbistan).

44 kg: 1.Özge Andıç (Türkiye), 2. Gamze Sayma (Türkiye), 3. T.Copic (Sırbistan), 3. E.Muminoviq (Kosova).

48 Kg: 1. Zeliha Cinci (Türkiye), 2. M.V.Dumitru (Romanya), 3. Beyza Özdemir (Türkiye), 3. E.Braknic (Bosna Hersek).

52 Kg: 1. F.İvanescu (Romanya), 2. Rabia Seras (Türkiye), 3. Kübra Şenyayla (Türkiye), 3. G.Dimitrova (Bulgaristan).

57 Kg: 1. J.Tasic (Sırbistan), 2. A.Popovic (Sırbistan), 3. Hasret Bozkurt (Türkiye), 3. S.Hajro (Bosna Hersek).

Erkekler: 50 Kg: 1. V.Mocanu (Romanya), 2. I.Lorenzo (Romanya), 3. Berat Bahadır (Türkiye), 3. L.Grigorov (Bulgaristan).

55 Kg: 1. Umut Enes Kalkan (Türkiye), 2. G.Kozarev (Bulgaristan),3. Enes Uysal (Türkiye), 3. İ.Botofei (Romanya).

60 Kg: 1. Salih Yıldız (Türkiye), 2. A.Berkin Özcan (Türkiye), 3. F.Hyseni (Kosova), 3. B.Antal (Romanya).

66 Kg: 1. Umalt Demirel (Türkiye), 2. Bayram Kandemir (Türkiye), 3. H.Jashari (Makedonya), 3. N.Todorovic (Sırbistan).

73 Kg: 1. R.Burdusel (Romanya), 2. M.A.Trıfunovic (Sıurbistan),Ahmet Burak Çuhadar (Türkiye), 3. N.Stanisic (Karadağ).

Müsabakalar yarın yapılacak kadınlar 63, 70 ve +70 kg ile erkekler 81, 90 ve + 90 kg müsabakalarıyla son bulacak.

 

 

Balkan'da madalyalı kapanış

 Ümitler Balkan Judo Şampiyonası’nda Türkiye ikinci günü 5 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile genel toplamda ise 11 altın, 7 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 28 madalya ile birinci tamamladı. Ülkeler sıralamasında Romanya 3 altın, 3 gümüş 6 bronz ikinci, Sırbistan 1 altın, 4 gümüş ve 4 bronz ile üçüncü oldu.

İkinci gün müsabakaları kadınlarda 63 Kg’da Ayten Mediha Yeksan ilk maçında Sırp M.Zelenika’yı, çeyrek finalde Bulgar M.Stavreva’yı ipponla yenerek yarı finale kaldı. Kosovalı L.Fazliu’yu altın skorda 2-1’le yenen Yeksan finalde Bosnalı M.Zelenika’yı ipponla geride bırakarak altın madalya kazandı. Şeydanur Aydın ise ilk maçında Bosnalı M.Zelenika’ya yenildi ve repesajlarda önce Bulgar ardından Karadağlı rakibi yendi. Ancak bronz madalya mücadelesinde Kosovalı rakibi L.Fazliu’ya yenildi ve kürsüden uzak kaldı.

İlk turu bay geçen 70 Kg’daki judocularımızdan Merve Topaloğlu, çeyrek finalde Sırp M.Djordjevic’i, yarı finalde Bulgar M.Raikova’yı ve finalde de Sırp A.LoncarU ipponlarla yenerek altın madalyayı boynuna taktı. Burcu Aksoy, çeyrek finalde Romen D.Marcu’yu ipponla yendi. Yarı finalde Sırp A.Loncar’a altın skorda yenildi ve üçüncülük için Sırp M.Djordjevic’le yaptığı mücadeleyi kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.  

+70 Kg’daki temsilcilerimizden Mine Kalender de ilk maçında Sırp K.Orlovic’i, çeyrek finalde Romen C.Danila’yı yarı finalde Bosnalı H.Piralic’i ipponla yenerek final vizesi aldı. Kalender finalde Meryem Keklik’i yenerek altın madalyayı kazandı. Meryem Keklik, ilk turda Romen B.Suciu’yu, çeyrek finalde Sırp N.Dubroja’yı, yarı finalde Yunan M.Rızou’yı ipponla geçerek finalde Mine Kalender’e yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Erkeklerde 81 Kg’da Fatih Kose ilk turda Yunanlı A.Popov’u 2-1, çeyrek finalde Bosnalı A.Sorlija’yı 2-1, yarı finalde Sırp J. Vulin’i 2 -0 yenerek finale çıktı. Finalde Sırp K.Vukic’i ipponla geride bırakan Kose, birincilik kürsüsündeki yerini aldı.

Mert Şişmanlar da ilk turda Yunan A.Patinotis’i ipponla yenerek çeyrek finale çıktı. Bu turda Bosnalı V.Elez’e kendi oyunundan puan veren Şişmanlar repesaja kaldı. Sporcumuz önce Romen ardından Sırp rakibini yenerek bronz madalyaya uzandı.

90 Kg’da Mehmet Can Talay, ilk maçında Sırp M. Marinkovic’i, çeyrek finalde Bosnalı S.Savic’i ipponlarla yendi ve yarı finale yükseldi. Bu turda Romen E.Serban’a yenilince bronz madalya mücadelesinde Sırp V. Milicevic’le kapıştı ve üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

Bu sıkletteki diğer sporcumuz Abdullah Solakoğlu ilk maçında Romen C.İonasciuc’u 1-0’la, çeyrek finalde Yunanlı I.Moisidis’i ipponla yenerek yarı finalist oldu. Kosovalı S.Zeka ile yaptığı karşılaşmayı kaybetti. Yunanlı G.Karaklidis’i yenerek bronz madalyaya uzandı.

+90 Kg’da Ömer Kemal Aydın ilk turda Sırp M.Vasic’i, çeyrek finalde Yunan G.Paputsakis’i, yarı finalde Bulgar I.Dimitrov’u ipponlarla yenerek finale çıktı. Hakan Akar karşısından müsabakadan galip ayrılan Ö.Kemal Aydın altı madalyaya ulaştı.

Hakan Akar’da ilk turda Karadağlı N.Scekic’i, çeyrek finalde Yunan A.Leonidis’i, yarı finalde Sırp S.Bakic’i ippon yaparak geçti ve finalde Ömer Kemal Aydın’a yenildi ve gümüş madalyada kaldı.

İkinci gün sonuçları şöyle:

Kadınlar: 63 Kg: 1. A.Mediha Yeksan (Türkiye), 2. M.Zelenka (Bosna Hersek), 3. L.Fazliu (Kosova), 3. A. Smardzic (Bosna Hersek).

70 Kg: 1. Merve Topoğlu (Türkiye), 2. A.Loncar (Sırbistan), 3. Burcu Aksoy (Türkiye), 3. D.Marcu (Romanya).

+70 Kg: 1. Mine Kalender (Türkiye), 2. Meryem Keklik (Türkiye), 3. H.Pılalic (Bosna Hersek), 3. C.Danla (Romanya).

Erkekler: 81 Kg: Fatih Kose (Türkiye), K.Vukic (Sırbistan), 3. V.Elez (Bosna Hersek), 3. Mert Şişmanlar (Türkiye).

90 Kg: 1. S.Zeka (Kosova), 2. E.Serban (Romanya), 3. Mehmet Can Talay (Türkiye), 3. Abdullah Solakoğlu (Türkiye).

+90 Kg: 1. Ömer Kemal Aydı (Türkiye), 2. Hakan Akar (Türkiye), 3. M.Vasic (Sırbistan), 3. E.Pescarus (Romanya).

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel