×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Judo

Judo

Özlü gümüş, Kaba bronz madalyayı kaptı

 Judo’nun ülkemizdeki en önemli faaliyetlerinden biri olan Antalya Grand Prix müsabakaları başladı.

Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizer’in de izlediği ve 34 ülkeden 253 sporcunun katıldığı, 100 bin dolar ödüllü Granda Prix’te Türkiye’yi 26 kadın 17 erkek judocu temsil etti. İlk gün kadınlarda 48, 52, 57 ve erkeklerde 60, 66 kilolarda madalya mücadelesi yapıldı.

5 sıklette 15 sporcumuzun tatamiye çıktığı ilk günü 1 gümüş, ve 1 bronz madalya ile tamamladık. Bir sporcumuz 5.olurken, 3 sporcumuz da 7. oldu.

BEKİR ÖZLÜ GÜMÜŞ’TE KALDI

Grand Prix mücadelesinde 60 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Bekir Özlü, 2.turda Rus Gadzhiev’, 3.turda ise Türk rakibi Ahmet Şahin Kaba’yı yenerek Çeyrek finale yükseldi. Moğol Jagvaraldorj’aüstünlük sağlayan Özlü, finale yükseldi. Akşam seansında final maçında Kazak Kyrgyzbayev karşısına çıkan Bekir Özlü, normal sürede puan alamayınca Golden Score’a geçildi, Uzatmada  waza-ari ile 1-0 yenilerek gümüş madalya’da kaldı.

AHMET ŞAHİN KABA’DAN BRONZ

60 kiloda tatamiye çıkan Ahmet Şahin Kaba,1.turu maç yapmadan geçti, 2.turda  İsrailli Ben David’i geçti, 3.turda ise Bekir Özlü’ye yenildi. Repesajda Kırgızlı Sagynbai’yı geçen Ahmet Şahin Kaba üçüncülük müsabakasında Taype’den Wei Yang’ı 1-0 yenerek bronz madalyaya uzandı.

MERVE TAŞ BRONZ’U KAÇIRDI

Grand Prix’te kadınlarda 3 siklette 11 kadın sporcumuz mücadele etti ancak final müsabakalarına bir tek 52 kiloda Merve Taş kalabildi. Taş, ilk turda Taype’den Chen, 2.turda Hırvatistan’dan Sıkıc’i geçen Milli sporcumuz yarı final müsabakasında Kosovalı Krasniqi’ye yenilerek  3.lük mücadelesi yapmaya hak kazandı. Bu mücadelede Azerbaycanlı Azizova’ya yenilerek bronz madalyayı kaçırdı ve 5. Oldu.

Dereceye giren diğer sporcular şunlar:

Gülkader Şentürk (48 kg - 7.), Damla Çalışkan (52 kg – 7.), Sinan Sandal (66 kg – 7.)

İlk günkü final müsabakalarındaki sıralama şöyle:

KADINLAR:

48 kg: 1. O. Galbadrakh (KAZ), 2. Shira Rishony (ISR), 3. Sabina Gılıazova (RUS), 3. Noa Minsker (İSR)

52. kg: 1. Distira Krasiqi (KOS), 2.Gili Cohen  (ISR), 3. Nazakat Azizova (AZE), 3. Ariel Bezalel (ISR)

57 kg: 1. Nora Gjakova (KOS), 2. T.Nelson Levy (ISR), 3. B.Livesey ((GBR), 3. K. Tseregbaatar (MGL)

ERKEKLER :

60 kg : 1. Gusman Kyrgyzbayev (KAZ), 2. Bekir Özlü (TUR), 3. Ahmet Şahin Kaba (TUR), 3. A.Bayaraa (MGL)

66 kg: 1.  A.Abdulzhalilov (RUS), 2. B. Rysmambetov (KGZ),  3. T.Davaadorrj (MGL), 3. B. Shmailov (İSR)

İlk gün sonunda Kazakistan 2 altın, 2 bronz, Kosova, 2 altın, Rusya 1 altın 1, bronz, İsrail, 3 gümüş, 3 bronz, Türkiye 1 gümüş, 1 bronz madalya elde etti.

Grand Prix müsabakalarına kadınlarda 63, 70 ve erkeklerde 73, 81 kilolarda devam edilecek.

Vanlıoğlu gümüşte kaldı

 Judo’da Antalya Grand Prix müsabakalarının 2.gününde Hasan Vanlıoğlu altın madalyayı golden score’de verdiği waza-ari ile 1-0 kaybetti..

Antalya Arena Salonunda yapılan Grand Prix’te kadınlarda 63, 70 ve erkeklerde 73, 81 kilolardaki madalya mücadelesinde toplam 11 sporcumuz tatamiye çıktı

Günün tek final maçını 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu yaptı. 1lk turu by geçen milli judocumuz, 2. Turda Ukraynalı Artem Khomula, çeyrek finalde Azerbaycanlı Hidayat Haydarov yarı finalde de Israilli Tohar Butbul’u waza-ari ile 1-0 yenerek finalist oldu.  Final maçında Özbek Mirzokhid Farmonov karşısında normal süreyi rakibine 2 ihtar verdirerek puansız kapayan Vanlıoğlu, atak oyununu sürdürüp rakibine 3. İhtarı aldırarak altına uzanmasını bekleyen judoseverleri üzdü. Golden score’da waza –ari ile 1-0 yenilen Hasan Vanlıoğlu, Samsun’da yapılan son 3 Grand Prix’te edindiği madalya (1 gümüş, 2 bronz) kazanma alışkanlığı sürdürerek 4. Madalyasını gümüş olarak aldı.

Sabah seansında judocularımızdan 63 kg’de Minel Akdeniz, Ümmühan Kabak 1.turda, 70 kiloda Semanur Erdoğan 1.turu by geçti, 2. Turda Rus İana Dibrina’yı yendi. Çeyrek finalde IJF adına yarışan Venezuellalı Elmisvar Rodriguez’e yenilerek repesaja kaldı. Bronz maçına çıkma maçında Kazak Dilbar Umiraliyeva’ya yenilerek 7. oldu. 70 kg deki diğer sporcularımız Mihriban Öner 1. Tur, Sultan Bakacak ve Snurcan Yılmaz 2. Turda turnuvaya veda ettiler.

Erkeklerde ise 70 kg’de Dilgam Aliyev, Murat Bektaş ile 81 kg’de Furkan Şişçioğlu ve İlker Güldüren 2.turda yenilerek elendi.

ANADOLU ATEŞİ MEST ETTİ

Akşam seansındaki finaller öncesi resmi açılış töreni yapıldı. Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Başkanı Marius Vizer, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve Antalya Vali yardımcısı Salih Gürhan açılış konuşmalarını yaptılar. IJF Başkanı Vizer, Grand Prix’in önemine vurgu yaptı ve son yıllardaki en iyi organizasyona tanık olduklarını belirterek Türkiye’nin ev sahipliğini övdü.

Törende en büyük beğeniyi Anadolu Ateşi dans gurubu topladı. Mükemmel bir performans sergileyen Anadolu Ateşi dansçiları, özellikle yabancıları kendine hayran bıraktı. IJF yetkilileri ve yabancı konuklar gösterinin video kaydını da yapmayı ihmal etmedi.

Müsabakalarda alınan sonuçlar şöyle:

KADINLAR :

63 kg : 1. Kathrin Unterwurzacher (AUT), 2. Marian Urdabayeva (KAZ), 3. Katharina Haecker (AUS), 3. Lubjana Piovesana (GBR)

70 kg: 1. Anka Bogacnik (SLO), 2. Elvismar Rodriguez (IJF- VEN), 3. Barbara Matic (CRO), 3. Gemma Howell (GBR)

ERKEKLER:

73 Kg : 1. Mirzokhid Farmonov (UZB), 2. Hasan Vanlıoğlu (TUR), 3. Hidayat Hayderov (AZE), 3. Tohar Butbul (ISR)

81 kg: 1. Stanislav Semenov (RUS), 2. Minki Song (KOR),3. Dagvasuren Nyamsuren (MGL), 3. Murat Khabachirov (RUS)

2.gündeki madalya sıralaması ise şöyle:

Kazakistan 2 altın 1 gümüş,  Rusya 2 altın 2 bronz, Kosova, 2 altın, Özbekistan, Slovenya ve Avusturya 1’er altın, İsrail, 3 gümüş 4 bronz ve Türkiye 2 gümüş 1 bronz.

Antalya Grand Prix’in son gününde judocular, kadınlar 78, +78 ile erkeklerde 90, 100 ve +100 kilolarda madalya mücadelesi yapacaklar.

 

 

Kayra Sayit Altın'la kapadı

 Antalya’da 3 gündür devam eden Grand Prix müsabakaları dün 5 siklette yapılan madalya mücadeleleriyle sona erdi. Son günde sporcumuz perdeyi 1 altın ve 1 bronz madalya kapadı. Böylece Antalya Grand Prix’i toplamda 1 altın 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

KAYRA SAYİT ALTIN MADALYA

Kadınlar +78 kiloda mücadele eden sporcumuz Kayra Sayit, turnuvaya altın nokta koydu. Sıralamadaki yeri nedeniyle ilk turu by geçen Kayra, 2.turda Hırvat İvana Maranic, çeyrek finalde Moğol Munkhtuya Battulga’yı ippon ile yendi. Finalde Bosna Hersekli Larissa Ceric karşısında oldukça rahat bir mücadeleden sonra waza-ari ile maçı 1-0 kazanarak Grand Prix’teki 3 altın madalyasını almayıbaşardı.

KÜBRA KARA, DEV LİTVANYALI’DAN BRONZ’U KAPTI

Aynı siklette Kübra Kara da 1.turda Kazak Guizan İssanova’yı  yendi ancak Moğol Munkhtuya Battulga’ya yenildi ve repesaja kaldı. Hırvat İvana Maranic’i geçen Kara, bronz mücadelesinde  Litvanyalı Santa Pakenyte’yi waza-ari ile 1-0 yenerek Grand Prix’te kazandığı ilk madalyayı boynuna taktı.

AKBULUT BRONZU KAÇIRDI

4 sporcu ile katılıp 3’ünün madalya için mücadele ettiği siklet olan +78’de Sebile Akbulut, 1.turda karşılaştığı Litvanyalı Sandra Jablonskyte’i 1-0 ile geçti, 2.turda ise yine Litvanyalı Santa Pakenyte’ye ippon ile mağlup oldu. Repesaja kalan Sebile Akbulut, Taypeli Pei Yu Sun’u ipponla geçerek Bronz madalya yapma hakkı kazandı. Moğol Munkhtuya Battulga ile yaptığı maçı 1-0 kaybeden Sebile Akbulut, madalyayı kaçırdı ve 5.oldu.

Bu sikletin en dikkat çeken yanı ise 4 sporcumuzun da Moğol Munkhtuya Battulga ile müsabaka yapması oldu Belkıs Zehra Kaya, Kübra Kara Sebile Akbulut’u yenme başarısını gösteren Moğol  sporcu, yarı finalde Kayra Sayit’e yenildi.

ADIYAMAN DA 5. OLDU

İlk 2 günde 2 gümüş (60 kg Bekir Özlü-73 kg Hasan Vanlıoğlu) ve 1 bronz  (60 kg Ahmet Şahin Kaya) madalya kazanan erkek sporcularımız ise 3.günde ise bir tek + 100 kiloda madalya maçı için mücadele etme hakkı kazandı. Bu siklette ilk turu by geçen Semih Adıyaman, 2.turda Taypeli Po Yen Lee’yi 2-1 yendi, çeyrek final maçında ise Kırgızlı Iurii Krakovetskii’ye yenildi. Repesajda Kazak Zhambyl Turgynaliyev’e diskalifiye ile üstünlük sağlayarak Sırp Zarko Culum ile bronz maçı yaptı. Rakibine üstünlük sağlayamayan Adıyaman diskalifiye olarak 5.likle yetindi.

78 kiodaki sporcumuz Çağrı Güzelsoy da sıralamada 7.liği elde etti.

Ülkenin katıldığı Grand Prix’de madalya sıralaması şöyle oluştu:

Rusya  4 altın 5  bronz, 2. Kazakistan  2 altın 2 gümüş 2 bronz, 3. Kosova  2 altın, 4. Türkiye 1 altın 2 gümüş 2 bronz, 5. Moğalistan 1 altın 5 bronz

Karşılaşmada alınan sonuçlar ise şöyle:

KADINLAR

78 kg: 1. Anastasiya Dmitrieva (RUS), 2. Yarden Mayersohn (ISR), 3. Albina Amangeldiyeva (KAZ), 3. Zarina Raifova (KAZ)

+78 kg : 1.Kayra Sayit (TUR), 2. Larisa Ceric (BIH), 3. Kübra Kara (TUR), 3. Munkhtuya Battulga (MGL)

ERKEKLER

90 kg: 1. Altanbagana Gantulga (MGL), 2. Komronshokh Ustopiriyon (TJK), 3. Aleksandar Kukolj (SRB), 3. Magomed Magomedov (RUS)

100 kg : 1.Adlan Bisultanov (RUS), 2. Maxim Rakov (KAZ), 3. Elkhan Mammadov (AZE), 3. Niyaz İlyasov (RUS)

+100 kg: 1. Lucas Krpalek (CZE), 2. Iurii Krakovetskii (KGZ), 3. Musa Tumenov (RUS), 3. Zarko Culum (SRB)

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel