×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

10-12 Mart 2017 tarihlerinde Azerbaycan'da yapılan Bakü Grand Slam'a katılan kadın judo milli takım sporcularımızdan Kayra SAYİT (+78 kg) gümüş, Büşra KATİPOĞLU (-63 kg) da bronz madalya kazandı.

Turnuvanın ilk günü tatamiye çıkan milli judocumuz Büşra KATİPOĞLU (-63 kg) ilk turda ev sahibi ülke sporcusu Azeri Nargiz HACIYEVARA'yı maçın 00:30 dakikasında Ippon ile yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Sloven rakibi Andreja LESKI’ye Waza-ari ile yenilen KATİPOĞLU üçüncülük maçı için yine başka bir Azeri sporcu Nuriyya AKHUNDOVA'yı  maçın 02:42 dk. Ippon ile yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden Grand Slam’in son gününde mindere çıkan milli sporcumuz Kayra SAYİT (+78 kg) ise, ilk turu bay geçip, ikinci turda Litvanyalı Sandra JABLONSKYTE’yi maçın 01:06 dk. Ippon ile yendi. Yarı final mücadelesinde Ukraynalı Kalanina YELYZAVETA’yı Waza-ari ile mağlup eden SAYİT, final karşılaşmasında Hollandalı Tessie SAVELKOULS'a maçın 02:21 dk. Ippon’la yenilerek ikinci oldu ve ülkemize bir gümüş madalya kazandırdı.

31 ülkeden 109 erkek ve 73 kadın olmak üzere toplam 182 sporcunun madalya mücadelesi yaptığı Bakü Grand Slam'a 2 kadın sporcu ile katılan Türkiye, genel klasmanda elde ettiği bir gümüş ve bir bronz madalya ile 16. olurken, Hollanda 3 altın ve 1 gümüşle birinci, Azerbaycan 1 altın, 2 gümüş ve 4 bronzla ikinci, Japonya da 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronzla üçüncü oldu. 

Kadınlar klasmanında ise, yine 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile Türkiye 9. sırada yer alırken, 2 gümüş ve 1 bronzla Hollanda birinci, Brezilya ve Romanya da birer altınla ikinci ve üçüncü oldu.

Erkeklerde ise, ev sahibi ülke Azerbaycan 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak birinci sırada yer alırken, Japonya 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronzla ikinci, Gürcistan da 1 altın ve 3 bronzla üçüncü oldu.

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel