×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

04-05 Şubat 2017 tarihlerinde Bulgaristan'da yapılan Sofya Kadınlar Avrupa Açık Judo Turnuvası'nda milli judocularımızdan Tuğçe BEDER (-48 kg) ve Kübra KARA (+78 kg) üçüncülük maçlarında rakiplerine yenilerek beşinci oldu.

22 ülkeden 141 sporcunun Türkiye'den de 23 judocunun madalya mücadelesi yaptığı turnuvada yarışan milli sporcumuz Tuğçe Beder (-48 kg)  2.turda Hollandalı Kim Akkor’u ippon ile yenerek çeyrek finale yükseldi. Yarı finale çıkma maçında ise tecrübeli rakibi İsrailli Shira Rishony’e yenilerek repesaja kaldı. 3.lük mücadelesi için de yine İsrailli Noa Minsker ile mücadelesinden yenik ayrılarak turnuvaya veda etti. Yine -48 kiloda genç sporcu Melisa Çakmaklı, güçlü japon rakibi Umekida’ya Ipponla mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu siklette diğer sporcularımızdan Tuğba Yayla, Romen rakibi Tatar’ı yenerek 2.tura çıktı ancak Alman rakibi Monz’a, Şehnaz Güz ise Romen rakibi Pop’a yenilerek elendiler.

-52 kg.da İrem Korkmaz İsrailli, Merve Taş Alman, Büşra Özdek Japon, Damla Çalışkan Polonyalı rakiplerine üstünlük sağlayamadılar. 

-57 kg.da Tuğba Zehir Polonyalı, Buket Mercan Japon, Şeyma Özerler Alman rakiplerine mağlup oldular.

-63 kg. da da Ümmühan Kabak Hollandalı, Duygu Topal Romen ve Özge Akarsu ise İsrailli judoculara yenilerek turnuvaya veda ettiler. 

Sofya’da yapılan “Avrupa Açık” Turnuvası’nın ikinci gününde tatamiye çıkan madalya umutlarımızdan Sebile Akbulut (+78 kg) 1.turda Japon Tomita’ya ippon ile yenilirken, Kübra Kara, 1. turda Ukraynalı Kyrychenko’yu Ippon ile yenerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde güçlü rakibi Rio Olimpiyat şampiyonu Fransız Emilie Andeol’e (1-0) yenilen Kübra resepaj’da karşılaştığı Rus Karpova’yı ippon ile mağlup ederek bronz maçı yapmaya hak kazandı. Hırvat Marovic’e son 5 saniyede şanssız bir şekilde verdiği puanla kaybeden Kübra Kara, bronz madalyadan oldu.

-70 kg.da Mihriban Öner, Japon Nakae’ye, Nurcan Yılmaz Alman Diecdrich’e, Semanur Erdoğan Belçikalı Williems’e, Şükran Bakacak ise İsrailli Farin’e kaybederek elendiler.

- 78 kg.da ise,  Çağrı Güzelsoy, Japon Izuma’ya, Gözde Çil Rus Shmeleva’ya, Sıdıka Işık Macar Salanki’ye yenilerek turnuva dışı kaldılar.

Türkiye, 2017 yılının ilk uluslar arası müsabakası olan Sofya Kadınlar Avrupa Açık Judo Turnuvası genel madalya sıralamasında bir beşincilik ve bir yedincilikle 12. sırada yer aldı.

 

Podium -48kg 

1. MORIZAKI, Yurie (JPN) 

2. UMEKITA, Mai (JPN) 

3. BOUKLI, Shirine (FRA) 

3. MINSKER, Noa (ISR)

 

 

Podium -52kg 

1. UCHIO, Mako (JPN) 

2. TATSUKAWA, Rina (JPN)

3. KRASNIQI, Distria (KOS) 

3. GUICA, Ecaterina (CAN)

 

 

Podium -57kg 

1. FUNAKUBO, Haruka (JPN) 

2. COBAN, Sappho (GER) 

3. GJAKOVA, Nora (KOS) 

3. HARACHI, Sarah (FRA)

 

 

Podium -63kg

1. SATO, Shiori (JPN) 

2. RENSHALL, Lucy (GBR) 

3. BAZYNSKI, Nadja (GER) 

3. TREMBLAY, Stefanie (CAN)

 

 

Podium -70kg 

1. DIEDRICH, Szaundra (GER) 

2. DOLLINGER, Lisa (GER) 

3. AUSMA, Natascha (NED) 

3. NAKAE, Miyu (JPN)

 

 

Podium -78kg 

1. IZUMI, Mao (JPN) 

2. TURCHYN, Anastasiya (UKR) 

3. MAYERSOHN, Yarden (ISR) 

3. SHMELEVA, Antonina (RUS) 

 

 

Podium +78kg 

1. ANDEOL, Emilie (FRA) 

2. TOMITA, Wakaba (JPN)

3. MARANIC, Ivana (CRO) 

3. INOUE, Manami (JPN)

Arama

Sponsorlar

  • Airfel