×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

16-18 Ekim 2016 tarihinde İspanya'nın Malaga şehrinde yapılan Gençler Ferdi ve Takımlar Avrupa Judo Şampiyonası'nda kadın milli takım sporcularımızdan İrem KORKMAZ (-52 kg) finalde Sırp Nadezda PETROVIC'e ve Selime AKBULUT (+78 kg) da yine  final maçında Fransız Julia TOLOFUA'ya yenilerek ikinci oldu. 

6 erkek ve 10 kadın olmak üzere 16 sporcuyla madalya mücadelesi yaptığımız şampiyonada Gülkader ŞENTÜRK (-48 kg) beşinci olurken, Cengizhan DÖNMEZ (-66 kg) yedinci sırada kaldı.

41 ülkeden 229 erkek ve 176 kadın olmak üzere toplam 405 sporcunun mücadele ettiği Gençler Ferdi Avrupa Judo Şampiyonası genel klasman birinciliğini 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan Fransa elde ederken, 2 altın, 2 gümüş ve 5 bronzla Rusya, 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronzla Almanya oldu. Bu ülkeleri 2 altın ve 2 bronzla Sırbistan, 2 altın ve 1 bronzla Hollanda, 2 altınla Azerbaycan, birer altın ve bronzla Avusturya, Ukrayna ve Belarus takip etti. Türkiye, 2 bronz bir beşincilik ve bir yedincilik derecesiyle 12. sırada yer aldı.

Kadınlar kategorisinde de yine Fransa 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronzla Fransa birinci, Almanya 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronzla üçüncü oldu. Bu ülkeleri birer altın ve bronzla Sırbistan ve Ukrayna izledi. Türkiye ise, 2 gümüş ve bir beşincilik le 6. sıraya yerleşti.

Erkeklerde ise, 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronzla Rusya ilk sırada yer alırken, Azerbaycan 2 altınla ikinci, Avusturya, Belarus ve Sırbistan da birer altın ve bronzla üçüncülüğü paylaştı. Türkiye, elde ettiği bir yedincilik derecesiyle 22. sırada yer aldı.

Müsabakaların son günü yapılan ve 16 kadın, 18 erkek takımın katıldığı Genç Takımlar Avrupa Judo Şampiyonası'nda kadınlarda Almanya final maçında Rusya'yı yenerek birinci olurken, Rusya ikini, Hırvatistan ve Fransa da üçüncü oldu. Erkek takımlarda ise, Azerbaycan'ı finalde yenen Gürcistan birinci, Azerbaycan ikinci, İtalya ve Rusya da üçüncü sırada yer aldı.   

Foto/ eju.net'teki madalya kazanan sporcularımızın kürsüdeki ve müsabakadaki fotoları yukarıdaki fotolar kaldırılıp konacak)

 

 


 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel