×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

11-12 Haziran 2016 tarihlerinde Slovenya'nın Celje-Podcetrtek şehrinde yapılan Büyükler Avrupa Judo Açık Kupası'nda İlker GÜLDÜREN (-81 kg) altın, Gülkader ŞENTÜRK (-48 kg) gümüş, Damla ÇALIŞKAN (-52 kg) ve Kübra KARA +78 kg) altın madalya kazandı.

Turnuvanın ikinci günü mindere çıkan erkek milli takım judocularımızdan İlker GÜLDÜREN (-81 kg) final maçında Macar rakibi Milan KOLLER'i Ippon ile yenerek ülkemize bir altın madalya kazandırdı. Aynı gün yarışan kadın judocumuz Kübra KARA (+78 kg) da üçüncülük maçında Rus Aleksandra KHOMYN'u yine Ippon ile mağlup ederek bronz madalya elde etti.

 

Müsabakaların ilk günü yarışan kadın milli takım sporcularımızdan Gülkader ŞENTÜRK (-48 kg) finalde Rus rakibi Sabina GILIAZOVA'ya Shido ile yenilerek gümüş, diğer judocumuz Damla ÇALIŞKAN (-52 kg) ise, üçüncülük maçında Türk rakibi İrem KORKMAZ'ı Waza-ari ile mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.  

28 ülkeden 206 erkek ve 111 kadın olmak üzere toplam 317 sporcunun mücadele ettiği Büyükler Avrupa Judo Kupası'nda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 4 madalya ile Türkiye, genel klasmanda 4. oldu.

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel