×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

27-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Meksika'nın Guadalajara şehrinde yapılan World Judo Masters'de yarışan kadın milli takım sporcularımızdan Dilara LOKMANHEKİM (-48 kg) üçüncülük maçında İspanyol rakibi Julia FIGUERO'ya Yuko ile mağlup olarak beşinci oldu.

 
Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları son puan  toplama müsabakası olan turnuvanın ilk günü midere çıkan milli judocumuz Dilara LOKMANHEKİM (-48 kg) ilk turda Arjantinli Paula PARETO'yu Shido, ikinci turda da G.koreli Kyeong BO JEONG'u maçın 03:33 dk. Ippon ile yenmesine rağmen yarı finalde Brezilyalı Sarah MENEZES'e Waza-ari, üçüncülük maçında da İspanyol Julia FIGUERO'ya Yuko ile mağlup olarak beşincilikte kaldı. Bu kiloda yarışan diğer kadın milli judocumuz Ebru ŞAHİN ise, ilk turda Romen Monica UNGUREANU'ya Shido ile yenilerek elendi. 

Yine ilk gün yarışan erkek milli judocumuz Bekir ÖZLÜ (-60 kg) ilk turda Özbek rakibi Sherafeddin LUTFILLAEV'i Waza-ari ile yemnesine karşın ikinci turda Azeri Orkhan SAFAROV'a maçın 03:39 dk. Ippon, repesajda da Moğol Boldbaatar GANBAT'a maçın 00.02 dk. Ippon ile yenilerek yedinci oldu.

 

Müsabakaların ikinci günü mindere çıkan tek kadın judocumuz Büşra KATİPOĞLU (-63 kg) ise, ilk turda İngiliz Alice SCHLESINGER'i Shido ile geçmesine rağmen ikinci turda Hollandalı Anicka VAN EMDEN'e maçın 01:42 dk. Ippon, repesajda da Çinli junxia YANG'a da yine maçın 01:48 dk. Ippon ile mağlup olarak yedinci sıraya yerleşti.

Turnuvanın son günü yarışan kadın milli takım sporcularımızdan Belkıs Zehra KAYA (+78 kg) ilk turda Tunuslu Nihel ROUHOU CHEIK'e Shido, Kayra Sayit ALMIRA (+78 kg) da Hollandalı Tessie DAVELKOULS'a maçın 01:34 dk. Ippon ile yenilerek elendi.

 

51 ülkeden 115 erkek ve 116 kadın olmak üzere 231 sporcunun katıldığı World Judo Masters  genel klasman birincisi 5 altın ve 2 bronz madalya elde eden Japonya olurken, ikinci 2 altın ve 2 bronzla Azerbaycan, 2 altınla da Amerika Birleşik Devletleri elde etti. Bu ülkeleri 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronzla Moğolistan, 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronzla Hollanda, 1 altın ve 3 bronzla G.Kore, birer altınla da Küba ve Romanya takip etti. Türkiye, bir beşincilik ve iki yedincilik derecesiyle 28. oldu.

Erkekler klasmanında  2 altın ve 2 gümüş madalya kazanan Azerbaycan birinci. 2 altın ve 1 gümüşle Japonya ikinci, birer altın ve bronzla da G.Kore üçüncü oldu. Bu ülkeleri birer altınla Romanya ve Amerika izledi. Türkiye, elde ettiği bir yedincilik derecesiyle 22. sırada yer aldı.  

Kadınlar sıralamasında da yine Japonya 3 altın ve 1 bronz madalya kazanarak birinci sıraya yerleşirken, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronzla Hollanda ikinci, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronzla da Moğolistan üçüncü oldu. Bu ülkeleri birer altınla Küba ve Amerika takip etti. Türkiye ise, bir beşincilik ve bir yedincilik derecesiyle 19. sırada kaldı. 

 

 

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel