×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde Polonya'nın Bielsko Biala şehrinde yapılan Ümitler Avrupa Kupası'nda Tuğçe BEDER (-48 kg) altın, Eren AKSOY (-60 kg) gümüş, Dilan DOĞAN (-40 kg), Minel AKDENİZ (-63 kg) ve Kübranur ESİR (+70 kg) bronz madalya kazandı.

Polonya 'nın Bielsko Biala kentinde 26 ülkeden 304’ü erkek, 206’sı bayan olmak üzere toplam 510 sporcunun katılımı ile gerçekleştiren Ümitler Avrupa Kupası'nın birinci gününde mindere çıkan Tuğçe Beder (-48 kg) sırasıyla Hollandalı, Avusturyalı, İsviçreli ve finalde de Alman rakibi Mascha BALLHAUS'u maçın 03:23 dakikasında Ippon ile yenerek şampiyon oldu.

Yine ilk gün Eren Aksoy (-60 kg) İsviçreli, Azeri, Hırvat, Belaruslu ve Azeri rakiplerini geçerek ulaştığı finalde Macar rakibi Bence PONGRACZ'a Waza-ari ile kaybederek Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı. Diğer milli sporcumuz Dilan Doğan (-40 kg) da üçüncülük maçında Fransız Lea METROT'u Yuko ile mağlup ederek ülkemize bir bronz madalya kazandırdı. 

Turnuvanın ikinci gününde ise, Minel Akdeniz (-63 kg) üçüncülük maçında Fransız Morgane FEREOL'u maçın 01:31 dk. Ippon, Kübranur Esir (+70 kg) de yine  üçüncülük maçında İtalyan Clodia CERUTTI'yi Waza-ari ile geçerek bronz madalya kazandı.

 

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel