×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Cuma, 25 Ekim 2013

 

23-27 Ekim 2017 tarihlerinde  Slovenya'nın Ljublina şehrinde yapılan Gençler Dünya Judo Şampiyonası'nın ilk gününde mindere çıkan erkek milli takım sporcularımızdan Ahmet Şahin KABA (-60 kg) üçüncülük maçında Kazak rakibi Meirlan BAIMAKHANBETOV'u Ippon ile yenerek Dünya üçüncüsü oldu ve ülkemize bir bronz madalya kazandırdı.

 

 

75 ülkeden; 359 erkek, 251 kadın olmak üzere toplam 610 sporcunun katıldığı Gençler Dünya Şampiyonasının ilk gününde mücadele eden 3 erkek ve 2 kadın toplam 4 milli judocumuzdan Nesrin Kartal ÇETİN (-44 kg), ilk turda Japon Honoka YAMAUCHI'e Yuko ile yenilerek elendi.  Yine aynı kiloda yarışan diğer kadın judocumuz Sevda YORULMAZ, ilk turda Dominik'li Esrefinia SORJANA'yı maçın 1:08 dk. Ippon ile yenmesine rağmen ikinci turda Kazak rakibi Yenglik SATYVADY'a Shido ile yenilerek elendi.

 

Genç erkek judocularımızdan Yavuz BEŞEL (-55 kg), ilk turda İsvi,çre'li Mattieu GROELL'i maçın 0:15 dk. Ippon ile geçmesine karşın ikinci turda Brezilya'lı rakibi Vitor TORRENTE'ye maçın 2:28 dk. Ippon ile mağlup olarak elendi.  İlk gün mindere çıkan son sporcumuz Mertcan AKÇAY (-60) ise, ilk turda Macar Kristian TOHT'u maçın 2:16 dk. Ippon, ikici turda da Mısır'lı Mohamed ABDELMAWGOUD'u yine maçın 3:40 dk. Ippon ile yenmesine rağmen üçüncü turda Moğol rakibi Byambasuren DASHYAICHIL'e Yuko ile yenilerek şampiyonaya veda etti.

 

Şampiyonanın son günü kadın milli judocumuz Kübra KARA (+78 kg) Alman Clarissa TAUBE ile madalya mücadelesi yapacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel