×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

JUDO

 

JUDO

23. Deaflympics'te ilk gün tatamide 2 altın

Samsun’da devam eden 23. Deaflympics Oyunları’nda İşitme Engelliler judo dalında ilk madalyalar Kata takım ve ferdi de 60 kg’da geldi. Kata takım müsabakasında Erkan Esenboğa - Abdullah Sevinç ikilisi altın madalya ile birincilik kürsüsünde yer alırken, Kore ikinci, Ukrayna üçüncü oldu.

Ferdi müsabakalarda ise tatamide ilk gün erkeklerde 60 kg’da Erkan Esenboğa altın madalya kazanan judocumuz oldu. Esenboğa; ilk turu bay geçti. Çeyrek finalde Kazak M. Atabekov’u ve yarı finalde Ukraynalı A. Bryzhak’ı ve finalde de Ermeni R. Gevorgyan’ı ipponlarla yendi ve birincilik kürsüsüne çıktı.

Enes Yıldız (66) ilk turu bay geçti. İkinci maçında Kazak S.Kanapiyanov’a yenildi ve elendi.

Abdullah Sevinç (73) ilk maçında Rus S. Belyaev’e yenildi ve elendi.

Kadınlarda; 48 kg’da Serpil Yavuz, sırasıyla Belarus, Meksika, Rus ve Ukraynalı rakiplerine yenildi ve elendi.

52 kg’da Dilek Altın ilk maçını bay geçip yarı finalde Ukraynalı A. Shostak’a yeenildi ve bronz madalya mücadelesine kaldı. Bu turda Mogol rakibine yenilince kürsünün dışında kaldı.

57 kg’da Zehra Özbey çeyrek final maçında Brezilyalı M. Jordao’ya yenilip bronz için Rus rakibiyle karşılaştı. Maçı kaybeden Özbey madalyanın uzağında kaldı.

Deaflympics 2017'yi judo madalyalı kapadı

Samsun’da devam eden 23. Deaflympics Oyunları’nda judo dalında son gün müsabakalarında millilerimiz kapanışı madalyalarla yaptı.

Erkeklerde +100 kg’da Mehmet Uysal gümüş, 100 kg’da Samet Bulut, 90 kg’da Mevlüt Akmaz ile kadınlar 70 kg’da Ayşe Kesiktaş bronz madalyaların sahibi oldular. Ülkemize Judo branşında 2 altın, bir gümüş ve iki bronz madalya ile Deaflympics 2017’yi tamamlamış olduk.

Tatamiye çıkan kadınlar 70 kg’da Ayşe Kesiktaş, bronz madalya müsabakasında Kazak rakibi karşısında 2-0 geride olduğu mücadeleyi ippon ile kazanarak günün ilk madalyasını elde etti ve üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

Erkekler +100 kg’da ilk turu bay geçtikten sonra sırasıyla Arjantin ve Bulgar rakiplerini geride bırakan Mehmet Uysal finalde Rus A. Akhmetov’a puanla yenildi ve gümüş madalyada kaldı.

90 kg’da Mevlüt Akmaz ilk tur  ve çeyrek final maçlarını kazandı. Yarı finalde Rus rakibine yenildi ve Brezilyalı A. Fernandes ile yaptığı müsabakayı son saniyelerde verdiği puanla kaybedince bronz madalyadan oldu.

100 kg’da Samet Bulut, çeyrek final müsabakasını kaybetti ve repesaja kaldı. Bu turda Kazak rakibini yenerek bronz madalya için Ukraynalı A. Pogorelov’la karşılaştı. Müsabakadan galip ayrılan Bulut kürsüdeki yerini aldı.

81 kg’da Metin Tekin, çeyrek final ve repesaj müsabakalarında rakiplerine yenilerek elendi.

Diğer kadın judocularımızdan Didem Erel (63), Münife Aydın ve İpek Ercin (+78) yaptıkları karşılaşmalarda madalyanın uzağında kaldılar.

Arama

Sponsorlar

  • Airfel