×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

judo

judo

Budapeşte'de Dünya'nın tatami heyecanı için geri sayım başladı

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 28 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasında yapılacak ferdi ve takım müsabakalarında tatamiye çıkacak Milli takımımız hazırlıklarını tamamladı. İstanbul’dan bugün (26 Ağustos) hava yoluyla bu ülkeye gidecek Milli takımımız şampiyonada; 7 erkek ve üç kadın olmak üzere 10 judocu ile madalya mücadelesi verecek.

Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, şampiyonanın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Büyüklerde Avrupa Şampiyonası'nda istediğimiz sonucu alamadık. Dünya Şampiyonası'nda madalyaya yakın maçlar da çıkartabilir, hatta erkekler ve kadınlarda birer olmak üzere iki madalya ile dönebiliriz. Sporcularımıza her türlü imkanı sağladık. Artık söz sırası onlarda. Dünya Şampiyonası sonrasında gençlerimizi büyükler takımına entegre edeceğiz. Altyapıda elde ettiğimiz dünya şampiyonluklarını büyüklerde de tekrarlayacağımıza inanıyorum. Altyapılarda çok iyiyiz. A takım seviyesinde belli başarılar yakalanamıyorsa, değişiklik yapmakta kaçınılmaz olur” diye konuştu.

Dünya Şampiyonası; 136 ülkeden toplam 796 judocu (484 erkek, 312 kadın) katılımıyla Laszlo Papp Budapeşte Spor Arena’da yapılacak.

Dünya Şampiyonası’nda judocularımızın müsabaka takvimi ve sporcularımızın listesi şöyle:

28 Ağustos

Erkekler: 60 kg: Bekir Özlü

29 Ağustos

Erkekler: 66 kg: Sinan Sandal

30 Ağustos

Erkekler: 73 kg: Hasan Vanlıoğlu, Murat Bektaş

Kadınlar: 57 kg: Nazlıcan Özerler

31 Ağustos

Erkekler: 81 kg: İlker Güldüren

1 Eylül

Erkekler: 90 kg: Batuhan Efemgil

2 Eylül

Erkekler: 100 kg: Ali Erdoğan

Kadınlar: +78 kg: Kayra Almira Sayit, Kübra Kara

3 Eylül: Takım müsabakası

Budapeşte'de Tatami heyecanı başladı

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de başlayan Büyükler Dünya Judo Şampiyonası start aldı. 136 ülkeden toplam 796 judocunun (484 erkek, 312 kadın) Laszlo Papp Spor Arena’daki tatamideki madalya mücadelesinin ilk gününde ülkemiz adına erkekler 60 kg’da Bekir Özlü  müsabaka yaptı. Özlü, ilk turda Mogol rakibine altın skorda aldığı ihtar ile yenilince şampiyonaya erken veda etti. Şampiyonada yarın erkekler 66 kg’da Sinan Sandal madalya için ter dökecek. Sandal ilk turu bay geçerken, ikinci maçında Nikaragualı Y.M. Mairena ile karşılaşacak.

 

Sinan Sandal şansını iyi değerlendiremedi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de devam eden Büyükler Dünya Judo Şampiyonası’nın ikinci gününde tatamiye çıkan Sinan Sandal (66) madalya şansını iyi değerlendiremedi.                                                

Sandal’ın müsabaka serüveni ilk turu bay geçerek başladı. İkinci maçında Nikaragualı Y.M. Mairena’yı ipponla geride bırakan Sandal, üçüncü turda İspanyol M. Gaitero ile kapıştı. Rakibini ipponlayan Sandal, çeyrek final yolunda Belarus D. Minkou ile yaptığı mücadeleyi altın skorda aldığı ihtarla kaybetti ve madalya şansını iyi kullanamadı.

Şampiyona’da yarın erkekler 73 kg’da Murat Bektaş ile kadınlar 57 kg’da Nazlıcan Özerler madalya için ter dökecek. Bektaş ilk turda Avusturyalı L. Reiter ile karşılaşırken, Nazlıcan Özerler ilk maçında Japon Y. Li ile mücadele edecek.

Bektaş ve Özerler yenildiler

Budapeşte’de devam eden Dünya Judo Şampiyonası’nda 73 kg’da Murat Bektaş ile kadınlar 57 kg’da Nazlıcan Özerler çıktıkları ilk maçlarda rakiplerine yenilerek şampiyonaya erken veda ettiler. Bektaş ilk turda karşılaştığı Avusturyalı L. Reiter karşısında müsabakayı kaybetti. Nazlıcan Özerler ilk maçında Koreli Y. Li ile yaptığı mücadelede son ihtarı alarak yenildi ve şampiyonaya veda ettiler.

Tatamide yarın erkekler 81 kg’da İlker Güldüren ilk turu maç yapmadan geçerken, ikinci maçında Moldovalı rakibiyle karşılaşacak.

 

 

İlker Güldüren sakatlandı ve yenildi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de devam eden 65. Dünya Judo Şampiyonası’nda erkekler 81 kg’daki sporcumuz İlker Güldüren elendi. Güldüren, ilk turu maç yapmadan geçerken, ikinci maçında Moldovalı rakibi ile yaptığı mücadelede sakatlık yaşayınca maçı bıraktı ve yenildi. Şampiyonanın beşinci gününde yarın erkekler 90 kg’da Batuhan Efemgil tatamiye çıkacak.

Batuhan yenildi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de devam eden 65. Dünya Judo Şampiyonası beşinci gününde erkekler 90 kg’da tatamiye çıkan Batuhan Efemgil ilk turda karşılaştığı Belaruslu Y. Varapayeu’ya yenildi.

Ferdi müsabakaların yarın son gününde erkekler 100 kg: Ali Erdoğan, kadınlarda +78 kg Kayra Almira Sayit ve Kübra Kara madalya mücadelesi verecek. Erdoğan ilk turda İsrailli P. Paltchik ile Sayit  ilk turda Hırvat I. Sutalo ve Kara ise birinci turda Amerikalı N. C.Kelly’le karşılaşacak.

Kayra, bronz madalyayı kaçırdı

65. Dünya Judo Şampiyonası’nın yapıldığı Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, ferdi müsabakalarının kapanış gününde tatamiye çıkan kadın judocularımızdan Kayra Almira Sayit  (+78) bronz madalyayı kaçırdı.

Sayit, ilk turda Hırvat I. Sutalo’yu, ikinci turda Alman J. Kuelbs’i son iki saniyede, çeyrek finalde Fransız E. Andeol’ü ipponla geride bırakarak yarı finale çıktı. Japon S. Asahina ile yaptığı mücadelede altın skorda rakibine waza-ari puanı veren Kayra Sayit, bronz madalya için Koreli M. Kim’le karşılaştı. Çekişmeli geçen madalya müsabakasında altın skorda Koreli rakibine waza-ari ile yenildi ve bronz madalya şansını kullanamadı.

Bu sıkletteki diğer judocumuz Kübra Kara ise birinci turda Amerikalı N. C.Kelly’i ipponla geçerek ikinci turda Bosnalı L. Ceric ile eşleşti. Bu turda Kara, rakibine yenildi.

Erkekler 100 kg’da Ali Erdoğan, ilk turda İsrailli P. Paltchik’a aldığı ceza puanlarından dolayı yenildi.

Dünya Şampiyonası yarın yapılacak takımlar müsabakalarıyla sona erecek.

Kore'ye yenildik

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda ferdi müsabakaların ardından yapılan takım karşılaşmaları yapıldı. İlk kez yapılan ve olimpiyat oyunlarında karma takım maçı olarak gerçekleştirilecek takımlar mücadelesinde ekibimiz, ilk turda Kore ile karşılaştı. Nazlıcan Özerler (57), Kübra Kara (+70), Sinan Sandal (73) ve Batuhan Efemgil’den (90) oluşan takımımız bu müsabakada yenildi.

judo.gov.tr

 

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel