×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

judo

judo

Bulgaristan’ın Pazarcık kentinde 7 - 9 Temmuz tarihlerinde yapılacak Gençler Balkan Şampiyonası’na katılacak erkek ve kadın milli takım kadrosu belirlendi.

Milli Takımlar Koordinatörü Haldun Efemgil’in denetiminde; erkek Milli takım İzmir’de, kadın Milli takım ise Salihli’de hazırlık dönemini tamamladı. Milli takım 6 Temmuz’da İzmir’den karayoluyla Bulgaristan’a hareket edecek.

Genç Milli takım Balkan Şampiyonası’nda tatamiye çıkacak sporcularımız şu isimlerden oluştu:

Genç Kadınlar: Merve Koçer, Çiçek Akyüz (44), Tuğçe Beder, Melisa Çakmaklı (48), Çiçek Tatar, Merve Taş (52), Meltem Dindar, Şeyma Özerler (57), Deniz Yılmaz, Sevgi Gezer (63), Semanur Erdoğan, Gülsüm Küçükyazıcı (70), Nurbanu Güngör, Çiğdem Bora (78), Kübranur Esir, Yaren Nur Kaya (+78).

Genç Erkekler: Oğuzhan Özışık, Buhari Yıldırım (55), Veysi Atabey, Samet Kumtaş (60), Cengizhan Dönmez, Uğurcan Zehir (66), Bilal Çiloğlu, Hasan Büyükeser (73), Ata Tuncer, Recep Çimen (81), İlhami Genç (90), Furkan Güner (+100).

Gençler Balkanı fetih etti

Gençler Balkan Judo Şampiyonası’nda Ay-yıldızlı judogileri giyen milli takımımız ilk günü 3 altın 6 gümüş ve 3 bronz madalya ile kapadı. Bulgaristan’ın Pazarcık kentinde 10 ülkeden toplam 189 sporcunun (85 kadın, 104 erkek) katıldığı şampiyonada Gençlerimiz Balkanları adeta madalyaları ile fetih etti. İlk gün sonucunda ülke sıralamasında Romanya birinci (4 altın,  bir gümüş ve 2 bronz) Türkiye ikinci, Bulgaristan üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlarda 44 kiloda Çiçek Akyüz birincilik kazanırken bu sıkletteki diğer judocumuz Merve Koçer gümüş madalyanın sahibi oldu.

48 kg’da Melisa Çakmaklı ile Tuğçe Beder arasındaki final karşılaşmasında altın madalyayı Beder elde ederken, Çakmaklı gümüşte kaldı.

52 kg’da Merve Taş ilk turu bay geçti. Çeyrek finalde Sırp ve yarı finalde de Karadağlı rakiplerini ippon yaparak eledi ve finale çıktı. Taş finalde Romen rakibine yenildi ve gümüş madalyada kaldı. Bu sıkletteki diğer temsilcimiz Çiçek Tatar elendi.

57 kilonun finalinde yine iki judocumuz yer aldı. Şeyma Özerler ile Meltem Dindar arasındaki karşılaşmayı kazanan Meltem Dindar kazanarak birincilik, Şeyma Özerler ikincilik elde etti.

Erkeklerde 55 kg’da Buhari Yıldırım ilk maçında Romen, çeyrek finalde Karadağlı ve yarı finalde de Sırp rakiplerini ipponla yenerek adını finale yazdırdı. Yıldırım finalde Romen rakibine yenbilince gümüş madalyada kaldı. Oğuzhan Özışık ise üçüncülük için Sırp rakşibiyle karşılaştı ve bronz madalyayı boynuna taktı.

60 kg’da yarı finale kadar çıkan Veysi Atabey Romen rakibine yenildi ve elendi. Diğer judocumuz Samet Kumtaş’ta repesajda elendi.

66 kg’da Uğurcan Zehir, ilk Yunan, ikinci olarak Sırp ve yarı finalde de >Romen rakiplerini ippon yaparak geçti ve finalist oldu. Bulgar rakibini geçemeyen Zehir ikincilikte kaldı. Bu sıkletteki diğer isim Cengizhan Dönmez yarı finale kadar çıktı. Yenilince repesajlarda bronz madalya için Sırp rakibiyle mücadele etti ve maçı kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

73 kg’da ise Bilal Çiloğlu yaptığı oyuna karşın hakem kararıyla Karadağlı rakibine yenildi ve elendi. Hasan Büyükeser de ilk maçını kaybetti. Repesaj son maçında Bulgar rakibini geçerek bronz madalyaya ulaştı..

Şampiyona yarın kadınlarda; Deniz Yılmaz, Sevgi Gezer (63), Semanur Erdoğan, Gülsüm Küçükyazıcı (70), Nurbanu Güngör, Çiğdem Bora (78), Kübranur Esir, Yaren Nur Kaya (+78) ile erkeklerde; Oğuzhan Özışık, Buhari Yıldırım (55), Veysi Atabey, Samet Kumtaş (60), Cengizhan Dönmez, Uğurcan Zehir (66), Bilal Çiloğlu, Hasan Büyükeser (73), Ata Tuncer, Recep Çimen (81), İlhami Genç (90) ve Furkan Güner (+100) tatamiye çıkacak.

 

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel