×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Judo

Judo'da kadınlardan altın, erkeklerden bronz

 Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de süren 4. İslam Dayanışma Oyunları’nda yapılan judoda takımlar karşılaşmaları ile tatamide son nokta kondu. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Spor Bakanı Cenap Cengiz Hüseyinzade izledikleri karşılaşmalar sonrası kazanan takımlara madalyalarını taktim etti. Kadınlarda; Dilara Lokmanhekim, Nazlıcan Özerler, Büşra Katipoğlu, Şükran Bakacak ve Kayra Sayit’ten oluşan Milli takımımız, Azerbaycan ile yaptığı final müsabakasını 5-0 alırken tüm maçları ippon ile kazandı ve altın madalyaya uzandı. Azerbaycan ikinci, Özbekistan üçüncü oldu.

Erkeklerde ise Sinan Sandal, Hasan Vanlıoğlu, İlker Güldüren, Batuhan Efemgil ve Ali Erdoğan ile takım müsabakasına katılan Türkiye, ilk turu bay geçti. Azerbaycan ile çeyrek final karşılaşmasını 4-1 kaybeden erkek Milli takımı bronz madalya için Kazak takımıyla yaptığı karşılaşmayı 3-2 kazanarak kürsüye çıktı. Azerbaycan birinci Cezayir ikinci, diğer üçüncülüğü Özbekistan elde etti.

Türkiye 4. İslam Dayanışma Oyunlarında ferdi karşılaşmalarda 3 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalyasına takımlar kategorisinde bir birincilik ve bir üçüncülük ile taçlandırdı.

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel