×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Judocularımız İslam Oyunları'nda madalya için tatamide

 Türkiye’nin madalya lokomotifi branşları arasında ilk beşte yer alan Judocularımız, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğini yaptığı 4. İslam Dayanışma Oyunları’nda yarın tatamiye madalya için çıkıyor.

Haydar Aliyev Salonu’nda yerel saatle 10:00’da başlayacak olan müsabakaların ilk gününde ter dökecek sporcularımızın rakipleri kurayla belirlendi. Buna göre yarın kadınlarda 52 kg’da Dilara Lokmanhekim çeyrek finalde Özbek D.Keldiyonova ile, İrem Korkmaz ise yine çeyrek finalde Kazak G.Almukhanbetova ile, 57 kg’da Nazlıcan Özerler ilk turu bay geçip çeyrek finalde Özbek A.Allanazarova ile, 63 kg’da Büşra Katipoğlu ise direk yarı final mücadelesi yapacak.

Erkekler 60 kg’da Bekir Özlü ilk turu bay geçerken çeyrek finalde Kamerun-Fas galibiyle karşılaşacak. 66 kg’da Sinan Sandal da ilk turu maç yapmadan geçip Kamerum-Cubiti galibiyle çeyrek finalde kapışacak. 73 kg’da Hasan Vanlıoğlu ilk maçını bay geçerken, ikinci turda Kamerunlu J.Hell Bapou ile eşleşti.

---------------------------------

Bakü'ye madalya çıkarması

Azerbaycan’da 12 – 22 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 4. İslam Dayanışma Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek erkek ve kadın Milli takımlarımız bu sabah İstanbul’dan hava yoluyla oyunların yapılacağı Bakü’ye gitti.

Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, oyunlar öncesi iddialı konuştu ve “Güçlü bir kadroyla başarı için gidiyoruz” dedi.

Huysuz,  “Başta Cumhurbaşkanımızın ve Spor Bakanımızın İslam Oyunlarına bakışlarını biliyoruz. Burada büyük başarı elde etmek için de A Milli takımlarımızla katılacağız. Teknik ekibimiz ve sporcularımız Bakü’de başarıya imza atacaklardır. Onlara güveniyor ve inanıyoruz. Şimdiden” diye konuştu.

Erkeklerin Antalya’da, kadınların ise İstanbul’da yaptığı hazırlık kamplarının tamamlanmasıyla birlikte kafilede yer alan antrenörler ve judocularımız dün akşam İstanbul’da bir araya geldi.

Ülkemizi erkeklerde; Bekir Özlü (60), Sinan Sandal (66), Hasan Vanlıoğlu (73), İlker Güldüren (81), Batuhan Efemgil (90), Ali Erdoğan (100) ve Feyyaz Yazıcı (+100) temsil ederken, kadınlarda; Dilara Lokmanhekim (48), İrem Korkmaz (52), Nazlıcan Özerler (47), Büşra Katipoğlu (63), Şükran Bakacak (70), Çağrı Güzelsoy (78) ve Kayra Sayit’ten (+78) temsil edecek.

Haydar Aliyev Arena Salonu’nda yapılacak karşılaşmalar 13 Mayıs’ta start alacak. İlk gün kadınlar: 48, 52, 57, 63, erkekler: 60,66 ve 73 kg karşılaşmaları yapılacak. Oyunların judodaki ikinci gününde ise kadınlar: 70, 78, +78 kg, erkekler: 81, 90, 100 ve +100 kg müsabakaları olacak. 15 Mayıs günü ise erkek ve kadınlar takım karşılaşmaları ile tatamideki madalya çekişmesi son bulacak.

---------------------

Bakü'de ilk gün 2 altın, bir gümüş 2 bronz madalya

 Baküde ilk gün 2 altın, bir gümüş 2 bronz madalya

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de start alan 4. İslam Dayanışma Oyunları’nın ilk gününde Judo’da tatamiye çıkan sporcularımız iki altın, bir gümüş ve iki bronz madalya ile açılış yaptı. Kürsüye çıkan judoculara madalyalarını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı (IJF) Marius L.Vizer verdi. Tatamideki final bölümündeki karşılaşmaları Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile teşkilat üst düzey yetkilileri de izledi.

Haydar Aliyev Arena Salonu’nda gerçekleşen müsabakaların ilk gününde kadınlarda 52 kg’da İrem Korkmaz madalya mücadelesine çeyrek finalde Kazak G.Almukhanbetova’yı 4-1 yenerek başladı. Ardından Cezayirli M.Moussa’yı puanla aşan Korkmaz finalde Azerbaycanlı Nazakat Azizova ile karşılaştı. Çok iyi bir müsabaka çıkaran ve puan alan Korkmaz altım madalyanın sahibi oldu.

Bu sıkletteki diğer sporcumuz uzun sakatlık sonrası tedavisini tamamlayan ve tatamiye dönüş yapan Dilara Lokmanhekim çeyrek finalde Özbek D.Keldiyonova’ya altın skorda yenildi ve repesaja kaldı. Gabonlu rakibini ipponla geçen Lokmanhekim üçüncülük için Cezayirli M.Moussa ile yaptığı mücadeleyi altın skorda kaybetti ve kürsüden uzak kaldı.

57 kg’da Nazlıcan Özerler ilk turu bay geçip çeyrek finalde Özbek A.Allanazarova ile yaptığı müsabakayı altın skorda rakibine ceza verdirerek kazandı. Cezayirli R.Tartek ile yarı final için kapışan Özerler uzatmada puan verdi ve üçüncülük müsabakasını Kırgız K.Beldiagina ile yaptığı müsabakayı altın skorda rakibine ihtar verdirerek bronz madalyaya uzandı.

63 kg’da Büşra Katipoğlu ise direk yarı finalde Cezairli A.Belkacdi ile başlayan madalya yolculuğunda finalde Azerbaycanlı Khanım Hüseyinova ile karşılaşan Katipoğlu rakibine üst üste ihtarlar verdirdi ve altın madalyaya uzandı.

Erkekler 60 kg’da Bekir Özlü ilk turu bay geçti. Daha sonra Faslı A.Hoummani ile çeyrek final müsabakasını kazanarak yarı finalde Özbek D.Urozboev’le karşılaştı. Rakibini altın skorda geçen Özlü finalde Azerbaycanlı Orkhan Safarov’la eşleşti. Maça iyi başlayan Özlü son saniyelerde kendi oyununu kurbanı oldu ve gümüş madalyada kaldı.

66 kg’da Sinan Sandal da ilk turu maç yapmadan geçip Kamerumlu E.D.Nama ile yaptığı yarı final maçını kazanan Sandal Cezayirli H.Zardani ile yaptığı final müsabakasını kaybetti ve üçüncülük için S.Arabistanlı E.Majrashi ile karşılaşmayı ipponla kazanarak bronzu kaptı.

73 kg’da Hasan Vanlıoğlu ilk maçını bay geçerken, ikinci turda Kamerunlu J.Hell Bapou geride bırakarak Kırgız B.Rusmambetov’la çeyrek final maçına çıktı. Altın skorla rakibini yenen Vanlıoğlu yarı fianlde Azerbaycanlı Rustam Orujov’la eşleşti. Müsabakayı kaybeden Hasan Vanlıoğlu Cezayirli O.Djeddi ile 3’üncülük için yaptığı karşılaşmayı altın skorda verdiği puanla kaybetti ve madalyadan oldu.

Oyunların ikinci gününde 81 kg’da İlker Güldüren, 90 kg’da Batuhan Efemgil, 100 kg’da Ali Erdoğan, +100 kg’da Feyyaz Yazıcı, 70 kg’da Şükran Bakacak, 78 kg’da Çağrı Güzelsoy, +78 kg’da Kayra Sayit madalya için ter dökecek.

---------------------------------

Baküde kapanış bir altın 3 gümüş ve bir bronz ile

 Baküde kapanış bir altın 3 gümüş ve bir bronz ile

4.İslam Dayanışma Oyunları’nın ikinci gününde Kayra Sayit altın, Şükran Bakacak, Çağrı Güzelsoy ve İlker Güldüren gümüş, Batuhan Efemgil ise bronz madalya kazanan isimler oldular.Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan 4. İslam Dayanışma Oyunları’nda Judocularımız, ikinci gün müsabakaları sonunda tatamide bir altın, üç gümüş ve bir bronz madalya elde etti. Oyunlarda judo ülke sıralamasında Türkiye; üç altın, dört gümüş ve üç bir bronz madalya kazanarak ikinci sırada yer aldı. Ev sahibi Azerbaycan ise birinci oldu.

Kadınlar 70 kg’da Şükran Bakacak Faslı H.Yatim işle yaptığı yarı final maçını kazanarak finalde Özbek Gulnoza Matniyazova ile altın madalya için yaptığı mücadeleyi puanla kaybetti ve gümüş madalyada kaldı.

78 kg’da Çağrı Güzelsoy ilk turda Cezayirli K.Quallal’ı uzatmada yenerek yarı final için Malezyalı M.Tahir ile kapışan Güzelsoy uzatmada rakibini yenerek finalde Tunuslu Sarra Mzuogul ile altın madalya için hak elde etti. Finalde rakibine yenilince Çağrı Güzelsoy gümüş madalyada kaldı.

+78 kg’da Kayra Sayit yarı finalde Faslı İ.Bensalem’i üç ihtar ardından eleyip final vizesi aldı. Finalde Azerbaycanlı Iryna Kindzerska’yı ipponla yenerek altın m adalyayı boynuna taktı.

Erkekler 81 kg’da İlker Güldüren ilk turda Afganlı W.Yousufzai’yi yendi ve çeyrek finalde Gabonlu T.Kouma ile karşılaştı. Güldüren ipponla geçtiği bu rakibinden sonra yarı finalde Özvek D.Bobonov’la kapıştı. Maçı ipponla kazanan İlker Güldüren finalde İranlı Saeid Mollaei ile kapıştı. Müsabakayı puan verince yitiren Güldüren gümüş madalyanın sahibi oldu.

90 kg’da Batuhan Efemgil ilk turu bay geçti. Çeyrek final maçında Özbek D.Sattonov’u uzatmada puanla eleyen Efemgil yarı finalde Azerbaycanlı M.Mehdiyev’le mücadele etti. Maçı kaybeden Batuhan bronz madalya için Ürdünlü İ.Khalaf’ı puanla yenerek kürsüdeki yerini aldı.

100 kg’da Ali Erdoğan ilk maçında Afganlı M.Mohammadi ipponla geçti. Çeyrek finalde Azerbaycanlı E.Gasımov’la kapışan Erdoğan müsabakadan yenik ayrıldı ve BAE’li İ.Remarenco ile yaptığı repesaj müsabakasını kaybetti ve elendi.

+100 kg’da Feyyaz Yazıcı ilk turu bay geçerek çeyrek finalde Cezayirli N.Temmar’a rakip oldu. Bu müsabakayı kaybeden Yazıcı, repesajda Senegalli M.Ndiaye ile kapıştı. Maçı kazanan Feyyaz bronz madalya müsabakasında Kazak rakibi Y.Yergaliyev’e yenildi ve madalya dışında kaldı. 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel