×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Judo

Judo

 Romanya’nın Ploiesti kentinde 6-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Ümitler Avrupa Kupası müsabakalarında ülkemizi temsil edecek erkek ve kız takımlarımız karayoluyla bu ülkeye gitti. Başkanlığını Federasyonumuz Genel Sekreteri Rahman Emeksiz’in yaptığı kafilede toplam 36 sporcumuz tatamide madalya mücadelesi verecek. Milli takımlarımız iki gün sürecek müsabakaların ardından EJU ortak kamp çalışmalarına katılacak.

İlk gün kızlarda: Müberra Güneş, İlknur Aşçı (40), Özge Andıç, Gamze Sayma (44), Zeliha Cinci, Beyza Özdemir, Sena Nur Özen (52), erkeklerde: Furkan Cinci, Berat Bahadır, Ejder Tokay, Abdülaziz Kara, Emirhan Karahan (50), Umut Enes Kalkan, Mihraç Akkuş, Bilal Yurtseven (55), Salih Yıldız, Abdullah Berkin Özcan (60), Bayram Kandemir ve Umalt Demirel (66) madalya için ter dökecek.

--------------------------

Ümitler Romanya'da esti

Romanya’nın Ploiesti kentinde başlayan Ümitler Avrupa Kupası’nın ilk gününde sporcularımız müsabaka performansları ile aldıkları bir altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile kürsüye yerleşti. Özellikle erkekler 50 kg’da kürsü ay-yıldızlı bayrağımızla donandı. Bu sıkletin finalinde Ejder Toktay ile Abdülaziz Kara karşılaşırken, Berat Bahadır ve Furkan Cinci bronz madalya mücadelesinde rakiplerini geride bırakınca altın, gümüş ve bronz (2) madalyalar ülkemizin oldu. Diğer sporcumuz Emirhan Karahan yedincilik elde etti.

55 kg’da Miraç Akkuş bronz madalya mücadelesinde Umut Kalkan’ı geride bırakarak üçüncülük kürsüsüne çıkarken, Kalkan beşincilikte kaldı. 60 kg’da bronz madalya umudumuz Abdullah Özcan repesaj karşılaşmasını kaybetti ve yedincilikte kaldı.

66 kg’da Umalt Demirel, İsrailli S.Sahar’ı yenerek bronz madalyaya uzandı. Bayram Kandemir Ukraynalı S.Semkov’la yaptığı üçüncülük müsabakasını kaybetti ve beşinci oldu.

Kızlar; 40 kg’da Müberra Güneş, Ukraynalı A.Balaban’a, 44 kg’da Özge Andıç da Macar T.Kardos’a finalde yenilerek gümüş madalyada kaldılar. Bu sıkletteki diğer sporcularımız Gamze Sayma ile Feyzanur Azak arasındaki bronz madalya müsabakasından Sayma galip ayrıldı, Feyzanur beşincilikte kaldı. 48 kg’da Zeliha Cinci, İtalyan S.Russo’ya, 52 kg’da Kübra Şenyayla ise İsrailli G.Primo’ya bronz madalya müsabakalarında yenilince iki sporcumuz sıkletlerinde beşincilikte kaldılar.

Ümitlerin tatamideki madalya mücadelesi yarın kızlar; 57, 63, 70 ve3 +70 ile erkekler; 73, 81, 90 ve +90 kg karşılaşmalarıyla devam edecek.

------------------------

Madalyalı kapanış

 Ümitler Avrupa Kupası’nın son gününde tatamiye çıkan sporcularımız 3 gümüş bir bronz madalya ile kapanışı yaptı. Romanya’nın Ploiesti kentinde yapılan ve iki gün süren karşılaşmalar sonunda genel madalya tablosunda Türkiye; bir altın, 6 gümüş ve 6 bronz madalya ile beşinci sırada yer aldı.

Son gün karşılaşmalarında, kızlarda 70 kg’da Merve Topoğlu finalde Hırvat M.Mihovilovic’e puanla yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu. 63 kg’da Ayten Yeksan bronz madalya için Romanyalı D.Funeczan’la karşılaştı ve mücadeleden galip çıkarak madalyayı boynuna taktı.

Erkekler 73 kg’da Muhammet Koç finalde Romanyalı A.Pirloga’ya puan verince ikincilik kürsüsüne çıktı. +90 kiloda Ömer Aydın Hırvat F.Miljevic’e yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu. 81 kg’da Fatih Kosa ise bronz madalya için karşılaştığı Ukraynalı M.Kryzhansky’e yenildi ve beşincilikte kaldı.

Tatamiye çıkan diğer sporcularımızdan 57 kg’da Ayşe Nur Tunca, 70 kg’da Beyza Nur Arı repesaj müsabakaları sonunda elendiler. +70 kg’da Sevda Taşlı ile erkeklerde 90 kg’da Abdullah Solakoğlu müsabakalar sonunda yedincilikte kaldılar. İlk ve ikinci tur karşılaşmaları sonunda elenen judocularımız ise; Hasret Bozkurt, Serdem Daharlı, Ahmet Çuhadar, Mehmet İlhan, Mert Şişmanlar, Berke Şanlı, Mehmet Talay, Emirhan Öztürk ve Kaan Özkasap oldular.

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel