×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Judo

Judo

 Polonya’nın başkenti Varşova’da 20 – 23 Nisan tarihlerinde yapılacak Avrupa Judo Şampiyonası’na katılacak erkek ve kadın Milli takımlarımız Antalya’dan hava yoluyla bu ülkeye gitti.

Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, yoğun geçen bir hazırlık ve müsabakaların ardından ciddi bir sınav olan Avrupa Şampiyonası’nda ses getirecek dereceler elde etmek istediklerini, milli takımlarımızın da bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi. Huysuz, Polonya’da beklenen başarılı sonuçlarla döneceklerini de sözlerine ekledi.

Erkek Milli Takım antrenörü Irakli Uznadze, Antalya Grand Prix müsabakalarında millilerden olumlu yönde ışık gördüklerini ve bunu Polonya’da madalyalara dönüştürmeye gayret göstereceklerini ifade etti. Kadınlar Milli Takım antrenörü Muzaffer Uluçam, kısa dönem içinde Avrupa Şampiyonası ve İslam Dayanışma Oyunlarında mücadele edeceklerine dikkat çekerek, “Polonya’daki Avrupa Şampiyonası, ilk hedefimiz. Buradan alacağımız başarılı sonuçlar, Olimpiyat Oyunları hazırlıkları için de bize yol gösterecektir” dedi.

Erkeklerde 9, kadınlarda 6 sporcu ile tatamide madalya mücadelesi verecek Milli takımımızda yer alam isimler şöyle:

Erkek: 60 kg: Bekir Özlü, Ahmet Şahin Kaba, 66 kg: Sinan Sandal, 73 kg: Hasan Vanlıoğlu, Murat Bektaş, 81 kg: İlker Güldüren, 90 kg: Batuhan Efemgil, +100 kg: Feyyaz Yazıcı, Semih Adıyaman.

Kadınlar: 48 kg: Gülkader Şentürk, 52 kg: İrem Korkmaz, 57 kg: Nazlıcan Özerler, 63 kg: Büşra Katipoğlu, 70 kg: Şükran Bakacak, +78 kg: Kayra Sayit.

--------------------------------- 

Polonya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ilk gün müsabakalara çıkacak 6 sporcumuzun rakipleri belli oldu.

Polonya’nın Varşova kentinde başlayacak olan Avrupa Judo Şampiyonasında ilk gün 5 sıklette müsabakalar yapılacak.  Tatamiye çıkacak olan 6 judocumuzun rakipleri belli oldu. Çekilen kura sonunda erkekler 60 kiloda Bekir Özlü ile kadınlar 57 kiloda Nazlıcan Özerler ilk turu maç yapmadan geçtiler.

Diğer sporcularımızın ilk tur eşleşmesi ise şöyle oldu:

Kadınlar 48 kiloda Gülkader Şentürk, Azerbaycanlı Aisha Gurbanlı,  52 kiloda İrem Korkmaz,  Ermeni Sose Balasanyan ile karşılaşacak.

Erkekler 60 kiloda şampiyonaya katılan diğer sporcumuz Ahmet Şahin Kaba,  Çekya’dan David Pulkrabek, 66 kiloda Sinan Sandal ise Belçikalı Kenneth Van Gansbeke ile mücadele edecek.

Kadın A Milli takım antrenörü Muzaffer Uluçam, kuraları değerlendirirken “İyi kura çektik. Bu çok önemli ancak madalyaya ulaşmak için olmazsa olmaz değil.  Genç bir ekibe sahibiz. Madalyaya ulaşmak için çok çalıştık. Başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Erkek Milli takımlar sorumlusu Iraklı Uznadze de son 4 aydır çok çalıştıklarını,  bunun başarıya yansımasının biraz zaman alacağını belirterek, “Gençlerde bunun sonucunu daha iyi alıyoruz. Büyüklerde zaman alıyor. Ama judonun kaderi bu başarıya ulaşmak istiyorsan çok çalışman gerekir. Çektiğimiz kuralar iyi değil ama. Madalya almak istiyorsan tüm rakiplerini geçmelisin” diye konuştu..

Avrupa Şampiyonası’nda program şöyle:

21 Nisan Cuma

Kadınlar: 63 kg: Büşra Katipoğlu, 70 kg: Şükran Bakacak.

Erkekler: 73 kg: Hasan Vanlıoğlu, Murat Bektaş, 81 kg: İlker Güldüren.

22 Nisan Cumartesi

Kadınlar: + 78 kg: Kayra Sayit.

Erkekler: 90 kg: Batuhan Efemgil, + 100 kg: Feyyaz Yazıcı, Semih Adıyaman

23 Nisan Pazar

Kadın ve Erkek takımlar müsabakaları

-------------------------------------

 

Avrupa Judo Şampiyonası Polonya’nın Başkenti Varşova’da başladı.

41 ülkeden 369 (226 erkek – 143 kadın) sporcunun katıldığı şampiyonanın İlk gününde 5 sıklette 6 sporcu ile mücadele ettik.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına puan veren şampiyonada, 60 kiloda Bekir Özlü ve 66 kiloda Sinan Sandal, bronz maçlarına çıkma mücadelelerinde tatamiden yenik ayrılarak 7.’likle yetindiler.

Sporcularımız aldığı sonuçlar şöyle:

Erkekler, 60 kiloda Bekir Özlü ilk tur maç yapmadan geçerken ikinci maçında Macar Csaba Szabo’yu müsabakanın bitimine bir dakika kala ipponla yendi ve çeyrek finalde Gürcü Lukhumi Chkhvimiani’ye rakip oldu. Özlü, Gürcü rakibine 2-0 yenildi ve repesaja kaldı. Azerbaycan’dan Orkhan Safarov’a ippon ile mağlup olarak bronz madalya maçına çıkma hakkını elde edemedi.

60 kiloda şampiyonaya katılan diğer sporcumuz Ahmet Şahin Kaba ilk turda Çekya’dan David Pulkrabek’i müsabakanın bitimine 9 saniye kala ippon yaparak geçti ve ikinci turda Bulgar Yanislav Gerchev ile karşılaştı. Müsabakanın son saniyesinde judocumuz rakibine ipponla yenildi ve elendi.

66 kiloda Sinan Sandal ilk turda Belçikalı Kenneth Van Gansbeke’yi 1-0’la geçip ikinci maçında Portekizli Sergiu Oleinic’i uzatmada 1-0 yendi ve çeyrek finalde Slovak Matej Poliak’la karşılaştı. Müsabakayı 1-0 kaybeden Sinan Sandal repesaja kaldı. Belaruslu Dzmitry Minkou ile karşılaşan milli judocumuz müsabakadan 2- 1 yenik ayrılarak madalya maçına çıkamadı.

Kadınlar, 48 kiloda Gülkader Şentürk ilk müsabakasında Azerbaycanlı Aisha Gurbanlı ile mücadeleden 2-0 yenik ayrılınca şampiyonaya veda etti.

52 kiloda İrem Korkmaz birinci maçında Ermeni Sose Balasanyan’ı ipponladı. İkinci maçını İtalyan Odette Guiffrida ile yapan İrem, golden scorre’da üçüncü ihtarı alınca tribüne çıktı.

57 kiloda Nazlıcan Özerler ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Rus İrina Zabludina ile karşılaşan Özerler rakibine ipponla yenildi ve elendi.

2. gün tatamiye 3 siklette 4 sporcu çıkacak
Kadınlar:
70 kg da Şükran Bakacak, Giovanna Scoccimarro (Almanya) Büşra Katipoğlu, Szaundra Diedrich (Almanya)
Erkekler:
73 kg ilk turu bay geçen Hasan Vanlıoğlu 2. turda, Fransa- Monakolu sporcuların galibi ile karşılaşacak
81 kg da  İlker Güldüren ise Matteo Marconcini (İtalya) ile karşılaşacak.

----------------------------------

 

 Polonya’nın başkenti Varşova’da süren Avrupa Judo Şampiyonasının ikinci gününde tatamiye 4 sıklette 5 sporcumuz çıktı.

Erkekler 73 kiloda ilk turu bay geçen Hasan Vanlıoğlu, ikinci turda güçlü Fransız rakibi Guillaume Chaine ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 biten müsabaka, golden score’a gitti. Milli judocumuz bu bölümde yaptığı waza-ari ile bir üst tura yükseldi. Antalya Grand Prix’te yendiği Azeri Hidayat Heydarov ile çeyrek finale çıkma maçı yapan Vanlıoğlu, bu kez rakibine kaybederek şampiyonaya veda etti. Bu kilodaki diğer sporcumuz Murat Bektaş ilk turda Yunan Georgios Azoidis’i 1-0 yendi ve ikinci turda Rus Denis Iartcev’e yenilerek elendi.

81 kg’da İlker Güldüren ilk müsabakasında İtalyan Matteo Marconcini’yi bir buçuk dakikada ipponla yendi ve ikinci tura çıktı. Bu turda Alman Dominic Ressel’le karşılaşan Güldüren,rakibine mağlup olunca elendi

Kadınlarda bu şampiyonda 70 kiloya ilk kez çıkan Büşra Katipoğlu, Alman Szaundra Diecrich’e 1-0, aynı sıkletteki diğer judocumuz Şükran Bakacak ise Alman Giovanna Scoccimarro’ya ipponla yenilince ilk turda elendiler.

GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU KAYRA SAYİT TATAMİDE

Şampiyonanın ferdi bölümünün son gününde ise 3 sıklette 4 sporcumuz tatamiye çıkacak. Kadınlar, +78 kg’da ilk turu bay çeken geçen yılın Avrupa Şampiyonu Kayra Sayit, ikinci turda Gürcü Elene Kebatze ile mücadele edecek.
Erkeklerde 90 kg’da birinci turu maç yapmadan geçen Batuhan Efemgil ikinci turda İngiliz Max Stewart ve +100 kiloda Feyyaz Yazıcı, Belaruslu Ulatzislau Tsiarpitski, aynı sıkletteki diğer sporcumuz Semih Adıyaman ise Polonyalı Kamil Grabovski’yle karşılaşacak.

---------------------------------------

Sakatlanan Kayra, bronz maçına çıkamadı

 Polonya’da süren Avrupa Judo Şampiyonası ferdi müsabakaların son gününde madalya umudumuz Kayra Sayit, Ukraynalı Svitlana Iaromka ile yaptığı yarı final maçında sakatlanıp yenildi ve üçüncülük maçına da çıkamadı.

Kadınlar +78 kg’da Kayra Sayit, ilk turu maç yapmadan geçerken ikinci turda Gürcü Elene Kebadze ile yaptığı mücadeleyi ipponla kazanıp çeyrek finalde Alman CarolinVeiss’la karşılaştı. Müsabakadan 2-1 üstün ayrılan Milli Judocumuz yarı finalde Ukraynalı Svitlana Iaromka ile eşleşti. Yarı finalde büyük şanssızlık yaşayan Sayit, sakatlanınca mücadeleden yenik ayrıldı.

Geçen yılın Avrupa Şampiyonu judocumuz, Bosnalı Larisa Ceric ile yapacağı bronz madalya maçında da tatamiye çıkmadı ve şampiyonayı 5. sırada tamamladı. İlk gün de Bekir Özlü (60 kg) ve Sinan Sandal (66 kg) 7. sırayı elde etmişlerdi.

Şampiyonanın üçüncü gününde diğer müsabakalarda aldığımız sonuçlar şöyle:

Erkekler 90 kg’da Batuhan Efemgil ilk turu bay geçti. İkinci turda İngiliz MaxStewart’la karşılaşan ve altın skorda rakibine puan veren judocumuz elendi.

+100 kg’da Feyyaz Yazıcı ilk turda Belaruslu Uladzislau Tsiarpitski’le yaptığı mücadeleyi 2-0 kazandı. İkinci turda Ukraynalı Iakiv Khammo ile yaptığı çeyrek final mücadelesini kaybeden Milli judocumuz elendi. Aynı kilodaki diğer sporcumuz Semih Adıyaman, Polonyalı Kamil Grabowski ile yaptığı ilk tur maçını puanla kaybetti ve elendi.

ŞAMPİYONA TAKIM MÜCALELERİYLE SONA ERECEK

Varşova’da yapılan Avrupa Judo Şampiyonası yarın yapılacak takım müsabakalarıyla sona erecek.

Kadın ve Erkek Milli takımlarımız da ilk turda Rusya Milli takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

-------------------------------------

 

Kadın Milli Takımımız 7. oldu

 Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleşen Avrupa Judo Şampiyonası’nın ferdi müsabakalarının ardından yapılan takımlar karşılaşmalarında kadın Milli takımımız 7. oldu.

Gülkader Şentürk, İrem Korkmaz, Nazlıcan Özerler, Büşra Katipoğlu ve Şükran Bakacak’tan oluşan kadın Milli takımımız çeyrek finalle başlayan mücadelesinde,  Rus ekibiyle karşı karşıya geldi. Müsabakadan 4-1 yenik ayrılan takımımızın tek galibiyetini 70 kiloda tatamiye çıkan Büşra Katipoğlu, Valentina Maltseva ’yı 3.dakikada ipponle yenerek elde etti. 

Repesajda Hollanda ile mücadele eden Milli takım, mücadeleyi kaybetti ve şampiyonayı 7. sırada tamamladı.

Sinan Sandal, Hasan Vanlıoğlu, İlker Güldüren, Batuhan Efemgil ve Feyyaz Yazıcı’dan oluşan Erkek Milli takım ekibimiz ilk tur müsabakasında Rusya’ya 4-1 yenildi ve elendi. Bu maçta da tek galibiyetimizi Uali Karzhev’i 2.36’da ippon ile yenen Hasan Vanlıoğlu aldı.

ERKEKLERDE GÜRCİSTAN, KADINLARDA FRANSA ŞAMPİYON

Son gün yapılan takım finallerinde erkeklerde Gürcistan, kadınlarda ise Fransa Avrupa Şampiyonu oldu.

Günün en ilginç olayı da erkeklerde Azerbaycan 3-0 öndeyken ve bronzu garantilemişken kural ihlali yapınca diskalifiye olarak madalyayı Ukrayna’ya kaptırdı.

Sonuçlar şöyle:

Erkekler: 1. Gürcistan, 2. Rusya, 3. Macaristan, 3. Ukrayna

Kadınlar: 1. Fransa, 2. Polonya, 3. Hırvatistan, 3. Almanya

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel