×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

01-02 Nisan 2017 tarihlerinde Rusya'da yapılan Tula Ümitler Avrupa Kupası'nda judo milli takım sporcularımızdan Abdülazaz KARA (-50 kg), Aytekin YEKSAN (-57 kg) ve Burcu AKSOY (-70 kg) üçüncülük maçlarında rakiplerini yenerek ülkemize üç bronz madalya kazandırdı.

Rusya’nın Tula kentinde başlayan Ümitler Avrupa Judo Kupası'nda erkeklerde 7 ve kızlarda da 6 olmak üzere 13 sporcuyla yarışan judocularımızdan -50 kg. da Abdülaziz Kara, bronz madalya için karşılaştığı Rus A. Parchiev’i puanla yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

İlk gün kızlarda -52 kg. da Rabia Seras, repesaj maçında Rus A. Filimonova’ya da yenilerek elendi.

Erkeklerde -50 kg. da tatamiye çıkan üç sporcumuzdan Berat Bahadır ikinci turda Rus N. Lukianchuk’a yenilerek elendi. Muhammed Demirel ise, repesaj maçında Türk sporcu Abdülaziz Kara’ya mağlup olarak elendi. 

-55 kg. da Enes Uysal da ikinci maçında Gürcü Kapanadze’ye yenildi ve elendi.

-60 kg. da Salih Yıldız, çeyrek finalde Rus K. Naguchev’e ardından repesajda Kazak Y. Amangeldi’e yenilerek elendi.

Ümitler Avrupa Judo Kupası’nın ikinci ve son gününde tatamiye çıkan judocularımızdan kızlarda -63 kg. da Ayten Yeksan ve 70 kg. da Burcu Aksoy üçüncülük maçlarında rakiplerini yenerek bronz madalya kazandılar. Bu sonuçlarla Türkiye toplamda üç bronz, üç beşincilik ve bir yedincilikle madalya sıralamasında yedinci oldu. oldu.

Kızlar -57 kg.da Hasret Bozkurt,  bronz madalya için Çek Z. Joniczkova ile yaptığı mücadeleyi kaybetti ve beşinci oldu.

Aynı kiloda Dilay Tekin, repesajda Rus T. Merchanskaia’ya yenilerek kilosunda 7. oldu.

-63 kg.da Aytekin Yeksan, bronz madalya için karşılaştığı Rus K. Sakovets’i yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

-70 kg’de Burcu Aksoy,  üçüncülük için Rus R. Kharebova ile karşılaştı. Rakibini altın skorla yenen Aksoy, bronz madalyanın sahibi oldu.

+70 kg’de Meryem Keklik, bronz madalya mücadelesinde Rus V. Artamonova'ya yenilerek 5. sırada kaldı.

Erkekler kategorisinde ise,  -81 kg. da Fatih Kosa, üçüncülük için Rus R. Baravi ile  yaptığı karşılaşmayı kaybederek beşinci oldu. 

Bu kilodaki diğer judocumuz Ahmet Çifçi de repesaj maçında Gürcü İ. Sulamanidze’ye yenilerek elenen son sporcumuz oldu.

16  ülkeden 207 erkek ve 116 olmak üzere toplam 323 sporcunun mücadele ettiği turnuvanın genel klasman birincisi 10 altın, 12 gümüş ve 19 bronz madalya kazanan ev sahibi ülke Rusya Federasyonu olurken, 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronzla Gürcistan ikinci, 2 altın ve 2 bronzla da İtalya üçüncü oldu. Bu ülkeleri 1 altın ve 2 bronzla Belarus, bir altınla da Tacikistan izledi. Türkiye, üç bronz madalya elde ederek yedinci sıraya yerleşti.

Ümit kızlarda da yine Rusya 5 altın, 8 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak ilk sırada yer alırken, İtalya 2 altın ve 2 bronzla ikinci, Belaruss da 1 altın ve 1 bronzla üçüncü oldu. Türkiye ise, iki bronz madalya ile 5. oldu.

Ümit erkeklerde de Rusya 5 altın, 4 gümüş ve 12 bronz madalya elde ederek birinci, Gürcistan 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronzla ikinci, 1 altınla da Tacikistan üçüncü oldu. Türkiye bir bronz madalya kazanarak 6. sırada yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel