×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Pazartesi, 01 Nisan 2013
Image

30-31 Mart 2013 tarihlerinde yapılan Samsun Grand Prix'de kadın judo milli takım sporcularımızdan Belkıs Zehra KAYA (+78 kg) şampiyon olarak altın madalya kazanırken, Gülşah KOCATÜRK (+78 kg) ve Sümeyye AKKUŞ (-48 kg) üçüncü olarak bronz madalya elde ettiler.

Image

4 kıta, 40 ülkeden 201 erkek, 117 kadın toplam 318 sporcunun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonundaki mücadelede kadın milli judocumuz Belkıs Zehra KAYA (+78 kg), ilk turda Fulya KUL'u maçın 0:39 dakikasında Ippon, yarı finalde de Rus Mariia SHEKEROVA'yı maçın 0:25 dk. Ippon, final maçında da Alman Carolin WEISS'i puanla yenerek Samsun Grand Prix şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırdı. 

Aynı kiloda yarışan diğer kadın milli judocumuz Gülşah KOCATÜRK ise, ilk turda Alman Carolin WEISS'e maçın 3:39 dk. Ippon ile yenilmesine rağmen, repesajda Rus Anaid MKHTARYAN'ı maçın 2:51 dk. ve üçüncülük maçında da yine başka bir Rus sporcusu olan Mariia SHEKEROVA'yı da maçın 1:48 dk. Ippon ile mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Bu kiloda yarışan diğer milli judocumuz Fulya KUL, ilk turda Belkıs Zehra KAYA'ya maçın 0:39 dk. Ippon oldu ve 7. sırada yer aldı.

Image

Turnuvanın ilk günü mindere çıkan kadın milli sporcumuz Sümeyye AKKUŞ (-48 kg), ilk turda Sloven Kristina VRSIC'i maçın 1:04 dk. Ippon ile yenmesine karşın ikinci turda Rus Alesya KUZNETSOVA'ya maçın 1:46 dk. Ippon ile mağlup oldu. Repesajda Dilara LOKMANHKİM'i Waza-ari, üçüncülük maçında da Ebru ŞAHİN'i Yuko ile yenerek bronz madalya kazandı. Bu kiloda yarışan milli judocumuz Ebru ŞAHİN, ilk turda Azeri Aisha GURBANLI'yı maçın 4:40 dk. Ippon, ikinci turda Rus Kristina RUMYANTSEVA'yı da Waza-ari ile yendi. Yarı finalde Alman Kay KRAUS'a maçın 1:15 dk. Ippon ile mağlup olan ŞAHİN, üçüncülük maçında da Sümeyye AKKUŞ'a Yuko ile yenilerek  5. oldu. Yine bu kiloda mücadele eden judocumuz Dilara LOKMANHEKİM ise, ilk turda Ukrayna'lı Maryna CHERNIAK'ı Ippon ile yenmesine rağmen ikinci turda Belçika'lı Charline Van SNICK'e maçın 1:38 dk. Ippon ile mağlup oldu. Repesaj maçında da Sümeyye AKKUŞ'a Waza-ari ile yenilen LOKMANHEKİM, turnuvayı 7. sırada tamamladı. Bu kiloda yarışan son sporcumuz Nazlıcan KILIÇ ise, ilk turda İtalyan Valentina MOSCATT'a yenilerek elendi.

Image

Samsun Grand Prix'nin ilk gününde mindere çıkan erkek sporcularımızdan Mertcan AKÇAY (-60 kg), ilk turda Kazak rakibi Askhat TELMANOVA'ya maçın 1:32 dk. Ippon, Ahmet ÖZBAY (-60 kg) da ilk turda Rus Robert MISVIDOBADZE'ye 3:28 dk. Ippon, İskender Doğan (-60 kg) ise, ilk turda İsrail'li Artiom ARSHANSKI'ye Yuko, Ahmet Şahin KABA (-60 kg) da yine ilk turda Azeri Vugar SHIRINLI'ye yuko ile mağlup olarak elendiler. 

-66 kg. da yarışan erkek sporcularımızdan Sinan SARI, ilk turda Ukrayna'lı Hevord HEVORHYAN'a maçın 2:01 dk. Ippon,  Necat GÜVEN de, ilk turda Moğol Battgeret BATTSETSEG'e maçın 4:00 dk. Ippon, Murat DOĞAN, ilk turda Sloven Luka KURALT'a maçın 1:20 dk. Ippon, Yavuz YARALI ise, ilk turda Kanada'lı Alister WARD'a maçın 2:51 dk. Ippon ile mağlup olarak turnuvaya veda ettiler.

İlk gün yarışan milli judocularımızdan Bayram CEYLAN (-73 kg), ilk turda Kanada'lı Arthur MERGELIDON'u Waza-ari ile yenmesine rağmen, ikinci turda Moğol Nyam-Ochir SAINSARGAL'a yenilerek elendi. Bu kiloda mücadele eden judocularımızdan Mehmet DURMAZ (-73 kg), ilk turda Sagi MUKI'ye maçın 4:13 dk. Ippon, Hasan YILMAZ da yine ilk turda Kazak rakibi Eldan ZARIPKANOV'a maçın 2:24 dk. Ippon ile mağlup olarak elendiler. 

Image

Samsun Grand Prix'de ilk gün -52 kg. da yarışan kadın sporcularımızdan Büşra AKYOL, ilk turda Fransız Priscilla GNETO'ya ve Derya CIBIR Kosova'lı Majlinda KELMENDI'ye Ippon, Ayşe Saadet ARCA da yine ilk turda Ukrayna'lı Mariia BUIOK'a Waza-ari ile mağlup olarak elendiler.

-57 kg. da mücadele eden kadın judocularımızdan Kudret EĞİLMEZ, ilk turda rakibi Szandra SZOGEDI'yi maçın 4:58 dk. Ippon ile yenmesine karşın, ikinci turda Bulgar Ivelina ILIEVa'ya maçın 2:12 dk. Ippon'la mağlup olarak elendi. Bu kilodaki diğer judocularımız Eda DİLEKÇİ, ilk turda Ukrayna'lı Shushana HEVONDIAN2a Yuko, Nazlıcan Özerler de yine ilk turda Fransız Lola BENAROCHE'ye Waza-ari, Selin GÜL ise, ilk turda Azeri Shahana HUSEYNOVA'ya maçın 1:13 dk. Ippon ile mağlup olrak tunuvaya veda ettiler.  

-63 kg. madalya mücadelesi için ilk gün yarışan milli judocularımızdan Nurcan YILMAZ, ilk turda Sloven Vlora BEDETI'ye maçın 2:57 dk. Ippon, Büşra KATİPOĞLU, yine ilk turda İspanyol İsabel PUCHE'ye maçın 3:02 dk. Ippon, Selda KARADAĞ, ilk turda Ukrayna'lı Svetlana CHEPURINA'ya maçın 3:38 dk. Ippon ve Bahar BÜKER de, ilk turda Rus Marta LABAZINA'ya maçın 3:53 dk. Ippon ile mağlup olarak elendiler.

Image

100.000.- Amerikan Doları ödüllü Samsun Grand Prix'de ev sahibi ülke Türkiye 28 erkek ve 27 kadın, Rusya 14 erkek ve 14 kadın, Ukrayna 12 erkek ve 9 kadın, Azerbaycan 12 erkek ve 4 kadın, Gürcistan 12 erkek ve 1 kadın, Fransa 8 erkek ve 8 kadın, Özbekistan da 11 erkek sporcu ile temsil edildi.

Turnuvanın genel klasmanında 4 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya kazanan Rusya birinci olurken, 2 altın ve 4 bronzla Fransa ikinci, 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronzla Almanya üçüncü oldu. Bu ülkeleri birer altın, gümüş ve bronzla Ukrayna ve Moğolistan, 1 altın ve 3 bronzla Avusturya, 1 altın ve 2 bronzla Türkiye ve İngiltere, birer altınla da Kosova ve Belçika takip etti. 

Kadınlar klasmanında 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya elde eden Almanya ilk sırada yer alırken, 1 altın ve 3 bronzla Avusturya ikinci, 1 altın ve 2 bronzla da Türkiye üçüncü oldu. Bu ülkeleri 1 altın ve 2 bronzla Fransa, birer altın ve bronzla İngiltere, birer altınla da Kosova ve Belçika izledi.

Erkeklerde de yine 4 altın ve 3 bronz madalya kazanan Rusya birinci, birer altın, gümüş ve bronzla Ukrayna ikinci, birer altın ve gümüşle Moğolistan üçüncü, 1 altın ve 2 bronzla dördüncü sırada yer aldı. Türkiye ise, Hasan VANLIOĞLU'nun elde ettiği 5.lik derecesiyle 16. oldu.

Image

                                                    SAMSUN  GRAND PRIX

                                     (30-31 MART 2013  SAMSUN - TÜRKİYE)

Kadınlar :

Image

-48 kg:
1. Charline Van Snick, BEL
2. Kay Kraus, GER
3. Sümeyye Akkuş, TUR
3. Alesya Kuznetsova, RUS
5. Valentina Moscatt, ITA
5. Ebru Şahin, TUR
7. Dilara Lokmanhekim, TUR
7. Kristina Rumyantseva, RUS

Image

-52 kg:
1. Majlinda Kelmendi, KOS
2. Mareen Kräh, GER
3. Tsolmon Adiyasambuu, MGL
3. Natalia Kuziutina, RUS
5. Mariia Buiok, UKR
5. Yulia Ryzhova, RUS
7. Priscilla Gneto, FRA
7. Laura Gomez, ESP

Image

-57 kg:
1. Sabrina Filzmoser, AUT   

2. Johanna Müller, GER
3. Irina Zabludina, RUS     

3. Tina Zeltner, AUT         
5. Nora Gjakova, KOS       
5. Ivelina Ilieva, BUL        
7. Lola Benarroche, FRA     
7. Miryam Roper, GER

Image

-63 kg:
1. Gevrise Emane, FRA           

2. Yarden Gerbi, ISR
3. Alice Schlesinger, ISR
3. Katrin Unterwurzacher, AUT 
5. Edwige Gwend, ITA    
5. Nina Milosevic, SLO   
7. Valentina Giorgis, ITA    
7. Rizlen Zouak, MAR

Image  

-70 kg:
1. Sally Conway, GBR  

2. Assma Niang, MAR   
3. Bernadette Graf, AUT   
3. Fanny Estelle Postive, FRA   
5. Ekaterina Denisenko, RUS
5. Iljana Marzok, GER
7. Maria Bernabeu , ESP

7. Lucie Perrot, FRA

Image

-78 kg:
1. Luise Malzahn, GER
2. anastasiya Dmitrieva, RUS  

3. Geraldine Mentoupou, FRA
3. Natalie Powell, GBR
5. Ivana Maranic, CRO
5. Victoria Turks, UKR
7. Alena Kachorovskaya, RUS
7. Maryna Pryshchepa, UKR

Image

+78 kg:
1. Belkıs Zehra Kaya, TUR 

2. Carolin Weiss, GER
3. Gülşah Kocatürk, TUR    

3. Jasmin Kuelbs, GER
5. Irine Leonidze, GEO    

5. Mariia Shekerova, RUS     
7. Fulya Kul, TUR  
7. Anaid Mkhitaryan, RUS   

Erkekler :

Image

 -60 kg:
1. Amartuvshin Dashdavaa, MGL
2. Yeldos Smetov, KAZ
3. Robert Mshvidobadze, RUS
3. Vugar Shirinli, AZE
5. Artiom Arshanski, ISR
5. Askhat Telmanov, KAZ
7. Fraj Dhouibi, TUN
7. Ludwig Paischer, AUT

Image

-66 kg:
1. Georgii Zantaraia, UKR
2. Golan Pollack, ISR
3. Dimitri Dragin, FRA
3. Kamal Khan-magomedov, RUS
5. Mirzahid Farmonov, UZB
5. Sergey Lim, KAZ
7. Hevorh Hevorhyan, UKR
7. Nijat Shikhalizada, AZE

Image

-73 kg:
1. Musa Mogushkov, RUS
2. Nyam-Ochir Sainjargal, MGL
3. Ugo Legrand, FRA
3. Zebeda Rekhviashvili, GEO
5. Pierre Duprat, FRA
5. Hasan Vanlıoğlu, TUR
7. Sagi Muki, ISR
7. Zelimkhan Ozdoev, RUS

Image

-81 kg:
1. Loic Pietri, FRA
2. Vitalii Dudchyk, UKR
3. Jaromir Jezek, CZE
3. Ivan Vorobev, RUS
5. Alan Khubetsov, RUS
5. Marcel Ott, AUT
7. Shukhratjon Arslanov, UZB
7. Yakhyo Imamov, UZB

Image

-90 kg:
1. Kirill Denisov, RUS
2. Guillaume Elmont, NED
3. Mohamed Darwish, EGY
3. Alexandr Jurecka, CZE
5. Alexandre Iddir, FRA
5. Kirill Voprosov, RUS
7. Axel Clerget, FRA
7. Aleksandar Kukolj, SRB

Image

-100 kg:
1. Adlan Bisultanov, RUS
2. Elmar Gasimov, AZE
3. Lukas Krpalek, CZE
3. Dmytro Luchyn, UKR
5. Ramadan Darwish, EGY
5. Henk Grol, NED
7. Domenico Di Guida, ITA

7. Or Sasson, ISR

Image

+100 kg:
1. Magomed Nazhmudinov, RUS
2. Faicel Jaballah, TUN
3. Islam El Shehaby, EGY
3. Christopher Sherrington, GBR
5. Onise Bughadze, GEO
5. Matjaz Ceraj, SLO
7. El Mehdi Malki, MAR
7. Renat Saidov, RUS

 



 

Arama

Sponsorlar

  • Airfel