×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.

Salı, 05 Mart 2013
Image

02-03 Mart 2013 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nde yapılan Prag Kadınlar Avrupa Açık Müsabakası'nda milli judocumuz Belkıs Zehra KAYA (+78 kg) finalde Fransız Emilie ANDEOL'a Ippon ile yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Image

Prag Arena Sparta Spor Salonu'nda 35 ülkeden 210 judocunun yarıştığı turnuvanın ikinci gününde mindere çıkan kadın sporcularımızdan Belkıs Zehra KAYA (+78 kg), ilk turda Alman Carolin VELSS'i maçın 4:30 dakikasında Ippon, ikinci turda Venezuellalı Giovanna BLANCO'yu maçın 2:00 dk. Ippon ve yarı finalde de Brezilya'lı Maria Suelem ALTHEMAN'ı maçın 4:00 dk. yine Ippon ile mağlup etti. Final maçında Fransız rakibi Emilie ANDEOL'a Ippon ile yenilen KAYA, ikinci olarak gümüş madalya elde etti.

Aynı kiloda mücadele eden diğer kadın sporcumuz Gülşah KOCATÜRK ise, ilk turda Ukrayna'lı Suitlana JAROMICA'yı maçın 3:20 dk. Ippon ile yenmesine rağmen ikinci turda Alman Jasmin KUELBS'e maçın 1:21 dk. Ippon ile mağlup oldu. Repesajda Hollanda'lı rakibi Carola UILENHOED'i Waza-ari ile yenen KOCATÜRK, üçüncülük karşılaşmasında Brezilya'lı Suelem ALTHEMAN'a Ippon ile mağlup olunca beşincilikte kaldı.

Image

İkinci gün mindere çıkan son milli judocumuz Şeyda BAYRAM (-70 kg), ilk turda İtalyan Giulia CANTONI'ye maçın 3:15 dk. Ippon ile mağlup olarak elendi.

9 sporcuyla katıldığımız Prag Avrupa Açık Müsabakası'nda kadın judocularımız Büşra KATİPOĞLU (-63 kg) ve Belkıs Zehra KAYA (+78 kg) gümüş, Ebru ŞAHİN (-48 kg) bronz madalya elde etti. Bu sonuçlarla genel klasmanda 6. olduğumuz turnuvada Fransa 3 altın ve 2 bronz madalya kazanarak birinci, İtalya 1 altın ve 2 bronzla ikinci, İsrail de birer altın ve bronzla üçüncü oldu.Bu ülkeleri birer altın madalya ile İspanya ve Kanada takip etti.

Image

Müsabaka Sonuçları (03 Mart 2013 Pazar) :

Kadınlar :

Image

-70 kg:
1. Maria Bernabeu Avomo, ESP
2. Maria Portela, BRA
3. Barbara bandel, GER
3. Iljana Marzok, GER
5. Megan Fletcher, GBR
5. Barbara Matic, CRO
7. Marie Pasquet, FRA
7. Anka Pogacnik, SLO

Image

-78 kg:
1. Catherine Roberge, CAN
2. Anastasia Dmitrieva, RUS
3. Abigel Joo, HUN
3. Geraldine Mentouopou, FRA
5. Marjorie Ulrich, FRA
5. Marhinde Verkerk, NED
7. Martine Demkes, NED
7. Yahima Ramirez, POR

Image

+78 kg:
1. Emilie Andeol, FRA
2. Belkıs Zehra KAYA, TUR
3. Maria Suelem Altheman, BRA
3. Jasmin Külbs
5. Giovanna Blanco, VEN
5. Gülşah Kocatürk, TUR
7. Janine Penders, NED
7. Carola Uilenhoed, NED

Image

Arama

Sponsorlar

  • Airfel