×

Uyarı

Joomla_3.10.12-Stable-Update_Package.zip silme başarısız.



Türk  sporunun uluslararası standartlara uygun şekilde geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarı elde edilebilmesi başta olmak üzere, sporla ilgili her türlü konuda görüş oluşturmak ve spor bilimlerinden en ileri düzeyde destek alabilmek amacıyla,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Spor Eğitimi ve Bilim Kurulu oluşturuldu.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının da işbirliğinde start verilen projede, sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedefleniyor. Bu amaçla kurul içerisinde antrenör eğitim sistemi ve sportif yetenek taraması konularında alt kurullar oluşturuldu.

Ankara Olimpiyat Hazırlık Merkezinde gerçekleştirilen Bilim Kurulunun ilk toplantısında, sportif tarama hakkında sunum gerçekleştirilirken, antrenör eğitimi hakkında da bilgi verildi. 

Çeşitli üniversitelerin akademisyenlerinden oluşan kurul üyelerine Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının bünyesinde bulunan ölçme ve değerlendirme cihazları tanıtıldı, ilgiyle incelemede bulunan Bilim Kurulu ile bilgi alışverişinde bulunuldu. 
 
istanbul.gsb.gov.tr - 03Mart 2018